Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Les biblioteques municipals de Terrassa s'adapten per oferir activitats i cicles en un format online

2 Març 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: TerrassaLa xarxa de biblioteques municipals de Terrassa, BCT Xarxa, ha adaptat bona part dels cicles, activitats o tallers que desenvolupa durant tot l'any a un format virtual davant la impossibilitat de poder portar a terme aquestes iniciatives presencialment a les biblioteques. D'aquesta forma, la programació del cicle "Acosta't a la lectura" es podrà seguri de forma telemàtica adaptant els seus continguts i mantenint la seva oferta d'activitats per fer arribar a tota la ciutadania les diferents propostes culturals que s'han orgaintzat des de les biblioteques muncipals. 

Segons ha explicat Rosa Boladeras, la regidora de cultura, "no podem deixar de programar i organitzar activitats culturals a la ciutat. La pandèmia ha condicionat molt la nostra vida, però la cultura, en tots els seus àmbits i formes és ara més necessària que mai. I les biblioteques municipals, són un dels equipaments culturals més dinàmics, més utilitzats pels terrassencs i les terrassenques i autèntics pols de generació cultural. Per això treballem per tal de poder oferir el màxim nombre d'activitats possibles, de forma segura, adaptant-les i fent-les accessibles a tota la cituadania". 

L'objectiu del conjunt d'activitats és fomentar la lectura i donar eines a les persones participants per millorar els seus processos de lectura i de creació literària i establir, al mateix, temps, un punt de trobada on compartir l'experiència lectora enriquint la vida cultural de la ciutat. Entre les diferents activitats que s'ofereixen destaquen tallers i clubs de lectura tant de narrativa com d'assaig, clubs de lectura en idiomes, clubs de lectura per a adults sobre literatura infantil i juvenil, clubs de lectura adreçats a públic juvenil, fins a 11 clubs de lectura adreçats als infants, tallers d'escriptura creativa o de novel·la negra o històrica, entre altres propostes. 

A més, es mantenen també activitats com la Filoteca, un cicle de sessions de lectura que tracten la Filosofia d'una manera molt divulgativa i pensada per a tothom. Cada sessió estarà conduïda per un especiallista en filosofia d'algun dels centres educatius de la ciutat i girarà al voltant de la lectura prèvia d'una obra de contingut filosòfic convidant també a la participació activa dels lectors.

Les persones interessades en participar del cicle "Acosta't a la lectura" hauran de formalitzar la seva inscripció a la biblioteca corresponent per telèfon, correu electrònic o presencialment. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès