Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L’associació CMES presenta al Consell Comarcal del Vallès Oriental el document “Impuls a la transició energètica”

17 Gener 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: GranollersEl Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES) proposa desenvolupar el canvi de model energètic a les fonts renovables.

El Consell Comarcal té interès en col·laborar i impulsar l’eficiència i la transició energètica en col·laboració amb la resta d’administracions de la comarca.

L’associació CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible) va presentar ahir als responsables de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal el document “Impuls a la transició energètica”. A la reunió van assistir el conseller de Medi Ambient, Joan Daví, i el cap de l’Àrea de Medi Ambient i Territori, Jaume Viure. Per part de CMES, Eduard Furró i Josep Maria Peiró, coordinador tècnic i secretari, respectivament.

El col·lectiu ha volgut traslladar als responsables comarcals la importància de la transició vers les energies renovables que es viurà en les properes dècades, i és per això que volen donar a conèixer a un ampli abast d’entitats de Catalunya el document, elaborat de forma col·lectiva i que van presentar a l’ICAEN (Institut Català d'Energia), on s’estableixen criteris i prioritats de les accions que consideren que cal emprendre, especialment en el marc català, per a l’impuls a la transició. El document, segons van explicar, s’ha fet arribar també a les formacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya.

El Consell Comarcal ha expressat l’interès per col·laborar i seguir impulsant l’eficiència i la transició energètica en col·laboració amb la resta d’administracions de la comarca.

CMES és un col·lectiu fundat el 2012, predominantment del camp de l’enginyeria, que té com a objectiu produir coneixement orientat a impulsar la transició energètica per arribar a un model energètic basat al 100% en fonts renovables i divulgar aquest coneixement.

Les principals línies de treball, entre d’altres, són: dissenyar un full de ruta per a la implementació de la Transició Energètica cap l 100% renovables per a l’any 2050 (TE21) a Catalunya, promoure la recerca en el camp de l’emmagatzematge energètic, promoure experiències pilot d’autosuficiència energètica en comunitats humanes petites, estudis orientats a la mobilitat sostenible, promoure les idees bàsiques de la transició energètica entre ensenyants i formadors d’opinió i identificar fonts d’ocupació laboral digna i sostenible.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Al març comencen les preinscripcions als centres catalans Més info

Al març comencen les preinscripcions als centres catalans

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha donat a ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020 Més info

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020

Enguany, la 34a Edició de la Mitja Marató de Granollers ha tornat ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès