Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L’Ajuntament de Cardedeu informa de totes les mesures adoptades

20 Març 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: CardedeuEs confirmen els primers casos de coronavirus a Cardedeu. El consistori insisteix en complir el confinament, no sortir al carrer si no és necessari i extremar les precaucions. 

Ja s’han confirmat els primers casos de persones de Cardedeu contagiades pel coronavirus (Covid-19). És per això que l’Ajuntament demana extremar les precaucions i complir amb el confinament. L’única manera d’evitar la propagació del virus és no sortint al carrer si no és estrictament necessari i prenent totes les mesures de seguretat. És especialment important que la gent gran compleixi amb aquestes indicacions i demani a familiars o veïns ajuda i suport per a la realització de les tasques bàsiques diàries, o bé es posi en contacte amb els Serveis socials municipals al telèfon 93 844 41 40 (de 9 a 15 h), o amb la Xarxa de Suport Mutu, al telèfon 658049913.

La Policia de Cardedeu està fent tasques informatives i de vigilància. S’han aixecat actes a alguns establiments sense autorització per obrir i s’han fet les primeres denúncies a persones per l’incompliment de les mesures derivades de l’estat d’alarma. A més, la Policia compta amb l’ajuda, el suport i la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cardedeu. 

SALUT I ATENCIÓ SOCIAL, LES PRIORITATS
Per l’Ajuntament de Cardedeu, la salut i l’atenció social derivada són les prioritats en aquests moments. Per això s’ha reforçat l'atenció als grups més vulnerables afectats pel confinament. L’atenció social bàsica està garantida per donar resposta a aquests col·lectius, especialment a les persones grans que viuen soles, a la quals es fa un seguiment telefònic i, si cal, s'activen els serveis i recursos necessaris a través de Serveis Socials. El consistori també col·labora amb la Xarxa de Suport Mutu de Cardedeu, una iniciativa ciutadana de voluntariat per donar suport i ajuda a qui ho necessiti (tots els detalls aquí).

Per informar-se de les mesures concretes preses al municipi, cal seguir els canals oficials de l’Ajuntament de Cardedeu: www.cardedeu.cat i xarxes socials. També recomanem informar-se a través de Ràdio Televisió Cardedeu, que està duent a terme una  iniciativa participativa amb programació voluntària de cardedeuencs des de casa (cada tarda a partir de les 18 h).

COMERÇ 

 • Recordem que els únics establiments que estan autoritzats a obrir durant aquests dies de confinament són els d’alimentació, begudes, farmàcies, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.
 • S’ha visitat tots i cadascun dels establiments alimentaris (65) per informar, instar i ajudar en la implementació de les recomanacions de seguretat alimentària. També s’han enviat recomanacions a tots els comerços (90) que poden obrir aquests dies.
 • El mercat setmanal de dilluns queda suspès, incloses les parades d’alimentació. La decisió s’ha pres després de valorar que no es pot garantir el compliment de les mesures de seguretat.  
 • L’Ajuntament dona suport a les iniciatives dels productors locals, comerços i a la Xarxa de Comerç de Cardedeu en el repartiment a domicili de productes alimentaris. Estem preparant un llistat que penjarem al web i a les xarxes socials.
 • La zona vermella es manté per tal de garantir la rotació de les persones que han d’anar als establiments de subministrament bàsic (farmàcies i comerços d’alimentació, preferentment). Convé garantir aquesta rotació a causa de les mesures de seguretat que intenten evitar, precisament, l'aglomeració de persones en els comerços. En un moment on el confinament és prioritari, es recomana evitar la zona vermella i aparcar en zones properes.

SERVEIS

 • Bus urbà de Cardedeu (BUC): s’està treballant en la reducció dels serveis atesa la disminució del 95% de les persones usuàries. De moment, però, continua la mateixa freqüència. Si hi hagués canvis, l’Ajuntament ho comunicarà a través dels canals oficials. 
 • Els serveis tècnics i la brigada municipal asseguren el funcionament dels serveis essencials i el seu manteniment, com la neteja, els residus, etc.  
 • Se suspèn fins a nou avís del servei de recollida de voluminosos.

TRÀMITS, OFICINES i EQUIPAMENTS I ORGANITZACIÓ 

 • L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) només atén tràmits telemàtics (24 h) a través de la seu electrònica, i tràmits essencials amb cita prèvia de dilluns a divendres, de 9 a 13 h. Podeu sol·licitar cita prèvia telefònica (93 944 40 04) o per correu electrònic (oac@cardedeu.cat)
 • Recordem que durant la vigència de l’estat d’alarma se suspenen i interrompen els terminis administratius de tots els procediments de les entitats del sector públic.
 • S’han suspès les reunions ordinàries dels òrgans de govern municipal, el Ple municipal de març i la Junta de Govern Local fins a nou avís.
 • Tots els centres educatius del municipi (des de les escoles bressol fins l'educació d'adults), resten tancats fins a nou avís de la Generalitat de Catalunya. El personal de neteja i les bidells han fet la feina corresponent perquè quan la mainada torni a l'escola, es trobi el centre a punt i en condicions. D’altra banda, la Generalitat ha ajornat la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària, secundària i les escoles bressol, i ha posposat la selectivitat. S’informarà sobre el nou calendari tan aviat com sigui possible.
 • Tots els equipaments culturals estan tancats fins a nou avís. Es treballa per reprogramar, per a més endavant, la majoria de les activitats culturals. 
 • Totes les instal·lacions esportives (GiM10 i Patronat d’Esports) estan tancades. Els equips estan preparant materials gràfics i audiovisuals per fer esport a casa que es penjaran al web municipal i a les xarxes socials.  
 • El cementiri està tancat al públic.
 • La Masia de Sant Hilari també està tancada i s’han anul·lat totes les reserves fins a nou avís. 

MESURES ECONÒMIQUES

 • En l’àmbit de les polítiques econòmiques (com taxes d'ocupació de terrasses, taxes escombraries comerç, factures autònoms, etc.) les decisions es prendran més endavant, quan es puguin avaluar i valorar tots els efectes de la situació excepcional que estem vivint. Es prioritzaran, sempre, les persones en situació de més vulnerabilitat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Al març comencen les preinscripcions als centres catalans Més info

Al març comencen les preinscripcions als centres catalans

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha donat a ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès