Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La UAB participa en un projecte per trobar nous fàrmacs contra el Parkinson

28 Maig 2019 Redacció: ACN - Cerdanyola del VallèsInvestigadors de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina desenvoluparan una recerca amb la companyia Pharmacelera

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la companyia Pharmacelera desenvoluparan conjuntament un projecte de recerca per trobar nous fàrmacs contra el Parkinson. A través de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB), investigadors de l’Autònoma treballaran per buscar noves molècules que bloquegin la proteïna alfa-sinucleïna, l’acumulació de la qual és la principal responsable de causar la malaltia. El grup de recerca de Plegament de proteïnes i malalties conformacionals de l’IBB, desenvoluparà un assaig ‘in silico’ (simulació computacional) de molècules derivades de la molècula inhibidora SynuClean-D per tal d’obtenir les candidates més optimitzades per convertir-se en fàrmacs que evitin la degeneració nerviosa.

El grup de recerca, liderat per Salvador Ventura, ha analitzat més de 14.000 molècules buscant alguna que actués sobre la a proteïna alfa-sinucleïna. Això li va permetre fa identificar la molècula SynuClean-D, que inhibeix l’agregació d’aquesta proteïna i trenca les fibres amiloides ja formades, evitant que s’iniciï el procés que desencadena el Parkinson. A partir d’aquí, desenvoluparan el nou projecte.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès