Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La UAB participa en un projecte per trobar nous fàrmacs contra el Parkinson

28 Maig 2019Redacció: ACN - Cerdanyola del Vallès

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la companyia Pharmacelera desenvoluparan conjuntament un projecte de recerca per trobar nous fàrmacs contra el Parkinson. A través de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB), investigadors de l’Autònoma treballaran per buscar noves molècules que bloquegin la proteïna alfa-sinucleïna, l’acumulació de la qual és la principal responsable de causar la malaltia. El grup de recerca de Plegament de proteïnes i malalties conformacionals de l’IBB, desenvoluparà un assaig ‘in silico’ (simulació computacional) de molècules derivades de la molècula inhibidora SynuClean-D per tal d’obtenir les candidates més optimitzades per convertir-se en fàrmacs que evitin la degeneració nerviosa.

El grup de recerca, liderat per Salvador Ventura, ha analitzat més de 14.000 molècules buscant alguna que actués sobre la a proteïna alfa-sinucleïna. Això li va permetre fa identificar la molècula SynuClean-D, que inhibeix l’agregació d’aquesta proteïna i trenca les fibres amiloides ja formades, evitant que s’iniciï el procés que desencadena el Parkinson. A partir d’aquí, desenvoluparan el nou projecte.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


ACTUALIZACIÓ:La protesta dels doctorands de la UAB provoca congestió i aturades a l'AP-7, la B-30 i la C-58

28 Maig

Societat

Més info
La policia senyala a un veí de Rubi com autor de tres robatoris amb força en un mateix da policia assenyala un veí ia a Cornellà, Sant Joan Despí i Molins de Rei

28 Maig

Societat

Més info
El PSC es manté com a primera força al Consell Comarcal del Vallès Occidental amb 12 consellers, dos més que ERC

28 Maig

Política

Més info
Juli Fernàndez (ERC): "És evident que no hem guanyat, però encara hi ha una possibilitat de fer un govern honest"

27 Maig

Actualitat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès