Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La preinscripció escolar serà del 13 al 24 d'abril, gairebé un mes més tard de l'habitual

6 Març 2018Redacció:

El canvi de calendari respon a la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.

ACN Barcelona .- La preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria es podrà realitzar del 13 al 24 d’abril, segons ha indicat aquest dilluns el Departament d'Ensenyament. Així la preinscripció s'ha endarrerit gairebé un mes més tard de l'habitual i en plena polèmica per si el formular inclourà o no una casella per tal que les famílies puguin triar la llengua vehicular en què volen que estudiïn els seus fills entre el català actual o el castellà. A més, el ministre d'Educació i portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, ja va assenyalar durant el Consell de Ministres del passat 23 de febrer que l'executiu no té "necessitat de prendre decisions ràpidament" ja que la preinscripció per al curs que ve s'havia endarrerit fins a l'abril. La mateixa setmana, la Generalitat, intervinguda per l'article 155, va anunciar que la preinscripció s'endarreria un mes per la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.
El Departament ha indicat que el fet de començar la preinscripció més tard en relació al curs anterior, a banda de la reducció del calendari, permetrà la disminució de les incidències causades per peticions d’alumnes nouvinguts o altres que es trobin en situacions de canvis, com per exemple, canvis de localitat de residència. En comprimir el període, segons apunta, part d’aquestes situacions es resoldran de manera ordinària i ja no s’hauran de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini. 
La reducció del procés no afecta a la durada del termini de preinscripció –que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l’any passat-, ni tampoc al de matriculació de les famílies.

El Departament destaca que aquesta reducció del calendari s’ha pogut dur a terme en bona part gràcies als nous programes informàtics de registre d’alumnes, de gestió d’admissió d’alumnes i de gestió administrativa i econòmica de centres, ja que han comportat una major integració de dades així com una automatització del seu tractament, que ha permès l’optimització d’alguns dels processos de preinscripció.

Novetat als ensenyaments postobligatoris

Enguany s’incorpora com a novetat la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP, que comporta la possibilitat de formular telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial, segons ha assenyalat el Departament. Tampoc caldrà aportar documentació en paper d’aquelles dades de què l’administració ja disposi. Es tracta del primer pas en el repte de l'administració electrònica i l'entrada necessària en el procés de preinscripció, ha indicat el Departament.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


Sant Fèlix 2018 manté el cartell clàssic després de descartar els Capgrossos i que la Jove de Tarragona s'hagi autoexclòs

6 Març

Cultura

Més info
L'Hospital Mútua Terrassa esdevé líder de Catalunya en l'atenció de casos d'Ictus

6 Març

Actualitat

Més info
UGT presenta una moció a 60 ajuntaments perquè donin suport a la vaga general del 8-M

6 Març

Actualitat

Més info
Hasél, Valtònyc i Elgio reclamen solidaritat i mobilització: "A l'Estat no li pot sortir gratis la nostra presó"

5 Març

Política

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès