Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Plataforma SBDLC presenta recurs contra la suspensió de presó a l'exgerent de consorcis del Vallès Occidental

20 Novembre 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: SabadellVa acceptar una condemna per malversar fons del Consell Comarcal i l'acusació popular veu els fets "d'extrema gravetat"

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SBDLC) ha interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un recurs d'apel·lació a la sentència de la peça 25 bis del "cas Mercuri" on es suspèn l'ingrés a presó de l'exgerent del Consorci de Residus, de Turisme i d'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental, Paco Fernández.

La magistrada del tribunal del jurat de l'Audiència de Barcelona va condemnar a Fernández a tres anys de presó per malversació i falsedat documental, delictes que l'acusat va acceptar, però la mateixa audiència va suspendre la pena i la va substituir per la de dos anys de treballs en benefici de la comunitat, com havia demanat la fiscalia, i en contra de la decisió adoptada per l'acusació popular.

Concretament, Fernández estava condemnat a un any i mig pel delicte de malversació de cabals públics i un any i mig pel delicte de falsedat documental. La Plataforma ha presentat recurs en considerar que no es compleix cap dels punts que estableix el Codi Penal, que excepcionalment, permet acordar la suspensió de les penes de presó: circumstàncies personals de l'acusat, naturalesa dels fets, conducta i esforç per reparar el dany causat.

En un comunicat, la Plataforma considera que "la naturalesa dels fets" són "d'extrema gravetat" en tractar-se d'uns "delictes continuats de malversació de caudals públics i falsedat documental, emmarcats en una trama de corrupció que afectava l'Ajuntament de Sabadell, l'Ajuntament de Montcada i altres institucions públiques com la Federació de Municipis de Catalunya i els Consorcis dependents del Consell Comarcal del Vallès Occidental". Per aquests delictes, les penes de presó dictades en els escrits d'acusació, eren de nou anys per part de la fiscalia i de dotze anys per part de les acusacions particulars i populars.

Segons detallen en el comunicat, els fets pels quals es condemna a Paco Fernández són l'ús privatiu de 32.042.20 euros procedents de l'erari públic, que entre els anys 2011 i 2012 l'acusat va destinar a despeses personals com àpats, peatges, quilometratge de viatges particulars, preservatius i carbó per a barbacoes. "Tampoc considerem que es donin les altres circumstàncies que puguin justificar la suspensió de la pena de presó", afegeixen. En el mateix text afegeixen que Fernández també està imputat en la peça 31 del "cas Mercuri" per presumptes delictes "contra l'administració pública, tràfic d'influències, malversació de cabals públics i prevaricació, comesos també en el Consell Comarcal". "La Plataforma SBDLC considera que la suspensió de la pena d'ingrés a presó reprodueix un missatge molt greu a la ciutadania d'impunitat davant els delictes de corrupció i que els responsables polítics mai acaben pagant pels seus actes delictius, quan els estaments judicials haurien d'enviar a la societat un missatge totalment contrari, exemplificar la lluita per erradicar els comportaments corruptes en qualsevol estament de la societat i en la defensa dels interessos públics", diuen.

 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès