Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La plantilla de TE Connectivity accepta un Expedient de Regulació d'Ocupació que afectarà 94 treballadors

29 Octubre 2019 Redacció: ACN - Montcada i Reixac


Es farà de manera gradual i prioritzarà les baixes voluntàries i les prejubilacions

La plantilla de TE Connectivity, a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), ha ratificat el preacord de sindicats i direcció que rebaixa de 101 a 94 els treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per l'empresa. Un 82,35% de la plantilla ha votat sobre el pacte i un 81,14% dels vots han estat favorables. A banda de la rebaixa dels treballadors afectats, l'empresa s'ha compromès a prioritzar les baixes voluntàries i a establir un pla de prejubilacions. Per als menors de 57 anys s'ha acordat una indemnització bruta de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats i un mínim de 5.000 euros. A partir de 63 anys, la indemnització serà de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats.

Per als treballadors d'entre 57 i 62 anys s'ha pactat un pla de prejubilacions. L'empresa farà un conveni especial amb la Seguretat Social per complementar les prestacions d'atur fins al 80% del salari pensionable, per a les persones de 57 i 58 anys; fins al 85% per a les persones de 59 i 60 anys, i fins al 90% per a les persones de 61 i 62 anys. Aquest salari pensionable tindrà un increment d'un 1,17% anual a partir de l'1 de gener del 2021 i fins a l'1 de gener de l'any que la persona afectada compleixi 63 anys. Aquest grup podrà optar pel pla de prejubilacions pactat o per la indemnització de 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats.L'acord també inclou un pla de viabilitat per a la planta de Montcada i Reixac per als pròxims tres anys. Segons expliquen fonts del sindicat CCOO, la direcció ha adquirit un seguit de compromisos per garantir l'ocupació efectiva de la plantilla que no ha resultat afectada per l'expedient. En concret s'ha compromès a construir set matrius al centre de Montcada i Reixac durant l'any 2020, a assegurar que el grup TE faci una inversió en maquinària a la planta vallesana per un import aproximat de 350.000 euros i, a més de les hores de treball que ja tenen actualment, a mantenir un total aproximat de 15.000 hores de producció addicionals a la planta. A més, mantindrà les sis premses que hi ha, de les quals tres es mantindran ocioses, de moment.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montcada i reixac

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès