Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La incidència de la covid-19 a la regió sanitària metropolitana nord en la darrera setmana se situa en els 7,7 casos

15 Juliol 2020 Redacció: redacció puntvalles.comResponsables de Salut i del Govern afirmen que les xifres de la zona són bones però demanen no abaixar la guàrdia

La incidència de la covid-19 a la regió sanitària metropolitana nord, que inclou el Vallès Oriental, l'Occidental i part del Maresme, és baixa. Joan Parellada, director del sector del Vallès Oriental de l'ICS, que ha revelat que la taxa de positius per PCR en la darrera setmana ha estat de 7,7. Pel que fa al número de reproducció instantani, s'ha situat en l'1,6. Amb tot, ha advertit que el virus "segueix aquí" i ha demanat als ciutadans que no abaixin la guàrdia. El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, s'ha expressat en aquest sentit i ha recomanat a la ciutadania "que sigui prudent" malgrat que la situació que es viu en aquesta zona "no és comparable" a la de L'Hospitalet o el Segrià.

Juli Fernàndez ha reconegut que les dades evidencien que la xifra de contagis en aquesta regió està molt per sota de la mitjana catalana - que és de 29 casos per cada 100.000 habitants -, però ha demanat als ciutadans que segueixin complint amb totes les mesures de seguretat i higiene per evitar rebrots. "El que farà que la situació continuï així serà que siguem curosos amb la distància física, la higiene de mans i intentem no acumular moltes estones en espais tancats", ha apuntat. Fernàndez assegura que aquestes actituds són les que permeten que el contagi "sigui més dificultós". Pel que fa al Vallès Oriental, Joan Parellada, ha indicat que la taxa d'incidència de positius per PCR en la darrera setmana és de 3,5 casos per cada 100.000 habitants al Vallès Oriental Central, de 3,1 al Baix Vallès i d'1,8 al Baix Montseny. Amb tot, ha apuntat que "el risc de rebots hi és" i ha destacat la importància de detectar els casos a temps i, d'aquesta manera, poder-los aïllar. Per ara en aquesta comarca no se n'ha produït cap. A la reunió d'alcaldes d'aquest dimecres també hi ha assistit la secretaria general del departament d'Educació, Núria Cuenca, que ha assegurat que la "immensa majoria" d'escoles i instituts del Vallès Oriental no tindran necessitat d'ocupar espais complementaris amb l'arrencada del nou curs. Segons Cuenca, només "centres puntuals" tindran la necessitat de fer servis algun equipament municipal. D'altra banda, ha afirmat que els que poden tenir més dificultat per encabir els grups són els centres situats en mòduls prefabricats. "Presenten més limitacions a l'hora de confeccionar els grups estables i distribuir-los en les infraestructures", ha reconegut.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès