Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Fundació Òpera Catalunya s'estrenarà al teatre de La Faràndula de Sabadell

14 Octubre 2020 Redacció: Puntvallès

Població: SabadellLes òperes giraran per Catalunya, ara amb el nou paraigües institucional de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell

La temporada 2020-2021 d’Òpera Catalunya estrenarà ‘La Flauta Màgica', de Mozart, 'Tosca', de Puccini, i 'Aida' i recuperarà en versió concert el 'Macbeth' de Verdi, després del seu ajornament degut la pandèmia. Les obres s’estrenaran al teatre de La Faràndula de Sabadell i després giraran pels diversos teatres adherits a la temporada-cicle, entre els quals el Kursaal de Manresa, La Llotja de Lleida, el Teatre Fortuny de Reus, el Palau de la Música o el Teatre Auditori de Sant Cugat. Serà una temporada "de transició", fins que, al gener, la nova Fundació Òpera Catalunya (FOC), que aglutina l'Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, Orquestra Simfònica del Vallès, Fundació Fluidra i Fundació Banc Sabadell, n'assumeixi la gestió.

Els títols d’aquesta nova temporada seran 'La Flauta Màgica' de W. A. Mozart (octubre – novembre, 2020), 'Macbeth' de G. Verdi en versió concert (novembre, 2020), 'Tosca' de G. Puccini (febrer - març, 2021) i 'Aida' de G. Verdi (abril-maig, 2021) i produccions pròpies de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell que faran gira arreu de Catalunya. El Circuit d’Òpera a Catalunya està integrat per les ciutats de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Tortosa i Barcelona.

Aquesta serà una temporada "complicada", pels riscos que comporta la situació sanitària, i també "de transició", ja que a partir del mes de gener Amics de l'Òpera de Sabadell quedarà integrada dins de la nova fundació FOC, que assumirà completament la gestió de la temporada operística després de 38 anys. "No canviarà res, només que hi afegim ambició, perquè volem que això creixi, i pensem que així serà", ha indicat el vicepresident d'Amics de l'Òpera de Sabadell, Jordi Torrents, aquest dimecres. Torrents, d'altra banda, ha dit que "creuaran els dits" perquè la temporada es pugui desenvolupar amb normalitat tot i la situació sanitària. Al respecte, la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Rosa Tubau, ha emplaçat tots els equipaments a mantenir les activitats malgrat que la situació de pandèmia es compliqui, i ha apel·lat a la recent declaració de la Cultura com a bé essencial.

La Fundació Òpera a Catalunya és l'aposta de l'Associació en companyia de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i la suma de la Fundació Fluidra i la Fundació Banc Sabadell. Amb aquesta operació es "consolida un projecte de futur" que implica gestionar una temporada operística "que sigui de referència per a tot el país", en paraules del seu president, Joan Planes (president també de la Fundació Fluidra). L’AAOS, sempre de la mà de l’OSV, va iniciar fa 37 anys una temporada pròpia d’òpera a la ciutat vallesana, i cinc anys després les seves propostes van començar a veure’s en teatres catalans que s’hi volien adherir, amb el suport de la Generalitat. Des d’aleshores la temporada sabadellenca i el conjunt de ‘bolos’ en altres places donen nom a la temporada artística Òpera Catalunya, caracteritzada per comptar sempre amb elencs locals o propers. Això es mantindrà inalterable, expliquen des de la Fundació. La diferència, a partir d'ara, és que s'inclouran a la temporada més concerts simfònics de l'orquestra i que a la llarga el pressupost general serà més elevat,  i es reforçarà l'estructura i el funcionament de les produccions.

 

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa Més info

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa

L’inici del curs escolar al Vallès Oriental ha estat, com a la ...

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès