Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Dona dels Nassos a Sentmenat i recta final de les festes de nadal

28 Desembre 2019 Redacció: Marta Olivé

Població: SentmenatA Sentmenat estan vivint les festes de Nadal amb tota intensitat. Abans no finalitzi l’any encara hi haurà cites interessants a destacar com és el cas del Quinto de Nadal dels Sentcremats dels propers 25 i 26 de desembre de dos quarts de vuit de la tarda a dos quarts de deu del vespre. Tot això a la Sala ECUS i a càrrec dels Diables Sentcremats.


Però encara hi haurà altres cites destacades com és el cas de Les Pastoretes, que es representaran del 26 al 29 de desembre (el dijous 26 de desembre a les 20 i el diumenge 29 de desembre a les 18.30 al Teatre del Coro). Si voleu gaudir de l’espectacle podeu passar a comprar les teves entrades al Pg. Anselm Clave 46-48 de dilluns a divendres de 18 a 21, contactant amb info@teatredelcoro.cat o al web d’Entrapolis. 
També cal destacar Els Pastorets, que es representaran al Teatre del Coro el diumenge 29 de desembre a dos quarts de set de la tarda i a les nou del vespre.

Arriba una nova Festa de la Dona dels Nassos

Un any més, Sentmenat acomiadarà l’any 2019 celebrant la Festa de la Dona dels Nassos. Des de finals de l’any 2010, la comissió organitzadora prepara la tradicional llegenda de l’Home dels Nassos amb versió femenina per impulsar la igualtat de drets entre homes i dones.
Es tracta d’un personatge mitològic de la cultura catalana que representa que té tants nassos com dies li queden a l’any. Només se la pot veure, però, el trenta-u de desembre o cap d’any. Tradicionalment se sol explicar la llegenda a la mainada, que s’imagina un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar.
L’acte, que compta amb la col•laboració dels Gegants, grallers i Capgrossos de Sentmenat, tindrà lloc el dimarts 31 de desembre a les 12 del migdia a la plaça de la Vila, es podrà gaudir d’una xocolatada popular i una actuació musical infantil que anirà a càrrec de de la Cia. Pentina el Gat.

I parlant d’acabar l’any, parlar també de la revetlla de cap d’any del 31 de desembre, que arrencarà a les nou del vespre amb el sopar popular mentre que a partir de les 12 hi haurà molta música per a tots els assistents al Pavelló de can Sorts.

El Parc de Nadal

Un any més, el Parc Infantil de Nadal de Sentmenat obre les seves portes els propers dies 4 i 5 de gener de 2020. Tot esperant els Reis, els més menuts podran viure activitats infantils com una ludoteca, rocòdrom, tirolina, circuit d’agilitat, espai gamer, tallers, carrusel, jocs per a famílies...
Està destinat a nens i nenes de 3 a 12 anys i l’entrada serà totalment gratuïta. Això si, els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.
El Parc de Nadal Infantil se celebra anualment pels volts de les vacances de Nadal, durant les vacances dels nens i nenes a l’escola.

Objectiu: un Nadal més sostenible

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha engegat aquests dies una campanya per impulsar un Nadal més sostenible. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, durant les dates de Nadal la ciutadania genera un 3% més de residus que no pas la resta de l’any.
Tenint en compte aquesta dada, i amb l’objectiu de reduir al màxim el nombre de residus generats, el consorci ha decidit difondre un seguit de consells per intentar aconseguir unes festes més sostenibles en tots els àmbits: social, ambiental i econòmic.

Sentmenat promourà la cultura andalusa

L’Ajuntament ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’associació Centro Cultural Casa de Andalucía de Sentmenat
Sentmenat realitzarà accions per promoure la cultura andalusa al municipi. En aquestes darreres setmanes, concretament el dilluns 2 de desembre, l’Ajuntament va segellar un acord amb l’associació Centro Cultural Casa de Andalucía de Sentmenat i les dues parts van signar un conveni de col·laboració.
Durant aquest 2019, en el marc de les activitats que l’entitat ha realitzat durant tot l’any, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sentmenat ha subvencionat un import de 2.000 euros a l’associació per a l’organització i realització de les activitats en qüestió.

Suport al teixit associatiu

L’Ajuntament de Sentmenat ha posat fil a l’agulla a l’hora d’oferir suport a les associacions de veïns en l’àmbit dels nuclis urbans, i és que el dimecres 11 de desembre el consistori va signar tres convenis de col·laboració amb les associacions veïnals de Pedrasanta, Can Canyameres i Can Vinyals.
L’objecte d’aquests convenis és regular la col·laboració entre les dues parts en l’àmbit dels nuclis urbans, promocionar i facilitar el funcionament i les actuacions de l’associació de veïns, ja que les entitats o associacions veïnals són instruments dinamitzadors i el motor d’aquests nuclis del municipi.
L’Ajuntament, a través de la regidoria de Nuclis Urbans, subvenciona a les associacions de veïns de Pedrasanta, Can Canyameres i Can Vinyals amb un import de 1.200 euros cadascuna, per col·laborar en la realització de les activitats que les entitats han realitzat durant l’any 2019.

Fes un tomb per Sentmenat!

El nucli poblacional, origen, de Sentmenat podem creure que ve, deixant a part els establiments del neolític (que es poden intuir a partir del Dolmen de la Serra Cavallera), els del període ibèric (poblat de la Torre Roja) o els de la dominació romana (viles de Can Palau, Can Fruitós, Mas de’n Cisa, Can Gibert, etc), de molt abans del primer establiment, als segles X-XI, de l’església de Sant Menna com a continuació d’un assentament tardoromà, o potser anterior, que ocuparia algun lloc de la zona entre el Campanar i la plaça de Baix. 
Poques dades es tenen que puguin confirmar totalment aquesta hipòtesi, però la construcció de l’església fora del nucli de la població, consolidat entre els segles XIV i XVI, així sembla indicar-ho. D’aquestes etapes tant reculades només s’ha identificat, fins ara, una part d’un absis datable entre els segles IX - X i alguna estructura soterrada que s’intueix al voltant del campanar i sota l’actual rectoria.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sentmenat

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès