Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La CUP aposta per nacionalitzar les empreses i tenir una setmana laboral de 30 hores

11 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: RipolletLa CUP proposa nacionalitzar aquelles empreses que tanquin les seves plantes de producció, tot i registrar beneficis per cedir-les a cooperatives de treballadors. En una roda de premsa a Ripollet, la formació anticapitalista també ha defensat una rebaixa de la jornada laboral a 30 hores setmanals "a mig termini", i la implantació "immediata" d'una setmana de 35 hores. Dolors Sabater, la candidata a les eleccions del 14 de febrer, ha volgut insistir en la necessitat de "repartir la feina" i ha lamentat que l'atur no hagi estat present com a tema de campanya, "La Covid-19 i la crisi climàtica han demostrat que les fórmules de sempre no funcionen: el neoliberalisme mata i deixa vides a la intempèrie", ha dit Sabater. 

Tot seguit, la CUP va convocar una roda de premsa davant la seu de Sintermetal, una metal·lúrgica amb 184 treballadors que va anunciar el seu tancament l'agost passat. L'acte, el qual ha comptat amb la participació d'un dels seus treballadors i membre de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), José Ramón Hernandez, així com de representants sindicals de la Coordinadora Obrera Social (COS), la CGT i la Intersindical-CSC.

Laure Vega, la candidata número 11 de la CUP per Barcelona també va parlar. "Més de mig milió de persones estan a l'atur a Catalunya; no és una qüestió fatídica, i sobretot no és responsabilitat d'aquestes persones, sinó que és el resultat del mantellament sostingut de la indústria durant 20 anys", ha explicat Vega. A més, també ha carregat contra les reformes laborals de 2010 i 2012, amb el PSOE i el PP al govern espanyol respectivament, i també lamenta que les institucions s'hagin "plegat als interessos de la Unió Europea" per "precaritzar el sud d'Europa". Així mateix, Vega aposta per "redefinir el teixit productiu" i promoure una "reindustrialització que agafi tot el capital" i el posi "a disposició del país". "No podem parlar de sobirania i república si les treballadores no tenen feina" ha dit.

A continuació, Sabater reclama "superar l'autonomisme i aconseguir la república catalana" perquè "és l'únic que farà possible aquestes polítiques al servei de tothom i de la reindustrialització". La candidata aposta per deixar enrere "monocultius productius" com la metal·lúrgia, la indústria agroalimentària i el turisme, i fixar com a objectiu que "el país pugui produir el que necessita". Sabater ha carregat contra les empreses que decideixen deslocalitzar la seva producció i ha assegurat que els treballadors "són víctimes de tancaments que no segueixen lògiques d'economia productiva, sinó especulativa". En aquesta línia, la candidata defensa que "hi ha alternatives" quan una empresa decideix tancar, i posa com a exemple la nacionalització per garantir "el control de treballadors i treballadores de la producció". 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

ripollet


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès