Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La covid-19 obliga l'Ajuntament de Sabadell a aparcar la nova comissaria, el mercat de Campoamor i l'Escola de Música

22 Juliol 2020 Redacció: ACN - Norma Vidal

Població: SabadellL'impacte de la pandèmia en les arques municipals ha estat de 22 MEUR, el que representa un 10% del pressupost

La covid-19 ha obligat l'Ajuntament de Sabadell a deixar en 'standby' alguns dels grans projectes de ciutat inclosos en el Pla de mandat. Ho ha explicat l'alcaldessa, Marta Farrés, en una entrevista amb l'ACN. Així, la nova comissaria, el mercat de Campoamor, l'Escola de Música, o l'escola bressol de la Concòrdia, no s'executaran. Farrés lamenta la situació, però xifra en 22 MEUR l'impacte de la pandèmia en les arques municipals, el que suposa un 10% del pressupost. "Ens centrarem en no deixar ningú enrere, millorar l'espai públic i els barris i fer una ciutat més verda", ha apuntat. L'aparcament soterrat del Passeig de la Plaça Major sí que es farà, així com d'altres actuacions orientades a donar un impuls econòmic a la ciutat.

Una de les principals conseqüències de la covid-19 ha estat el desajust en les despeses del món local. Molts ajuntaments s'han trobat que han hagut de revisar els plans de mandat pressupostats i refer-los per adaptar-se a la nova realitat. En una entrevista amb l'ACN, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assegurat que aquesta ciutat no és una excepció. Ha indicat que la crisi viscuda ha obligat l'executiu local ha repensar els projectes previstos i fixar-se noves prioritats. "No deixarem l'Ajuntament en una situació econòmica més complicada de la que ja té", ha remarcat.La batlle ha detallat que l'impacte de la covid-19 en les arques municipals ha estat de 22 MEUR, entre els quals s'hi inclouen 8 MEUR del pla de xoc que divendres s'aprovarà en un ple extraordinari. Farrés ha admès que també estan pendents de conèixer quines ajudes rebran per part de l'Estat. Tot plegat ha dut el govern de Sabadell a aparcar els grans equipaments que havien d'executar-se al llarg d'aquest mandat, almenys "des del punt de vista pressupostari". Segons ha dit Farrés, sí que s'avançarà en el disseny dels mateixos i "es deixarà tot preparat perquè puguin licitar-se en un futur", quan es disposi de finançament. D'aquesta forma no es farà la segona comissaria de la Policia Municipal que s'havia de construir al nord de la ciutat, el mercat de Campoamor, l'Escola de Música o l'escola bressol de la Concòrdia. "Posarem totes les energies en no deixar ningú enrere i donar més resposta que mai a les necessitats ciutadanes", ha assegurat la batlle que ha indicat que també s'invertirà en la millora de l'espai públic per dignificar els barris i tenir un Sabadell que no avanci a dues velocitats. Alhora, es posarà especial atenció en la millora dels parcs i jardins per disposar d'una població més verda. L'aparcament del Passeig es mantéAmb tot, Farrés ha explicat que el govern municipal sí que preveu tirar endavant el pavelló de Merinals i l'aparcament soterrat del Passeig de la Plaça Major. Pel que fa a aquest darrer projecte, ha apuntat que es manté perquè suposa donar un impuls a l'economia i el comerç local. En aquest mateix sentit, es milloraran els polígons de la localitat. També s'impulsaran actuacions relacionades amb la mobilitat o l'increment de la seguretat, entre moltes altres propostes.

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès