Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La ciutadania de Mollet proposa la ciutat que vol

20 Novembre 2019 Redacció: puntvalles.comDurant tres setmanes, del 10 al 31 d’octubre, els molletans i molletanes han participat en l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023. S’han rebut 394 propostes sobre quines son les seves prioritats per seguir millorant la ciutat.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el regidor de Participació, Raúl Broto, van presentar els resultats del PAM 2019-2023 aquest dimarts a la tarda a l’Ajuntament de Mollet. Monràs va dir que “estem satisfets amb el nou PAM, sobretot per les més de 300 persones que hi han participat, i posarem tot l’esforç i rigor perquè l’execució de les propostes sigui més alta que en l’últim PAM”, que va ser del 90%. El Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 ha posat l’accent en tres eixos: les persones, per fer una ciutat educadora, participativa i socialment justa; les oportunitats, perquè Mollet sigui una ciutat propera a Europa, generadora d’ocupació, d’emprenedoria i d’innovació, i els espais, per fer una ciutat més verda, sostenible, compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i saludable. Destí de les propostes fetes En total, 310 molletans i molletanes han participat en el procés i han fet 394 propostes: 124 (36,6%) en paper i 215 (63,4%) on-line. De les 394 propostes, 142 son repetides una o més vegades i 252 son úniques. Incorporades  Actuacions específiques: son les accions concretes a projectes generals previstos al PAM 2019-2023.  149 propostes (38%): semàfors a determinades ubicacions com el carrer de Picasso amb Hipòlit Lázaro; zona de vianants al carrer Diputació o reducció del trànsit al carrer d’Àngel Guimerà.  Actuacions noves: son les propostes que no formen part del PAM i que s’accepta incorporar.  47 propostes (12%): regulació de l’ús dels patinets elèctrics, accions de suport i visualització LGTBI o nous espais exteriors per a l’exercici físic. Ja formen part del PAM 2019-2023  160 propostes (41%) Desestimades  Propostes que no es poden desenvolupar localment perquè contradiuen els plans aprovats o son competència d’altres administracions o de l’àmbit privat. També hi ha propostes de persones que no estan empadronades a Mollet o que van facilitar les seves dades personals de forma incompleta.  25 propostes (6%) Altres  Aportacions que son comentaris, no propostes.  13 propostes (3%) Distribució de les propostes per eixos d’actuació Les accions en que els molletans i molletanes han mostrat més interès per participar són, per aquest ordre:  Persones: 63% La majoria de les aportacions se centren en el control d’actuacions incíviques per persones i mascotes, més activitats saludables a l’exterior i l’ampliació d’horaris d’espais per a la gent gran  Espais: 28% La majoria de les aportacions fetes per la ciutadania se centren en reformes integrals de zones i espais esportius, millores puntuals a les voreres i passos de vianants, més neteja i més espais verds.  Oportunitats: 9% Les propostes s’han centrat en la promoció del comerç local, l’atracció de lleure familiar i jove, i la promoció de la ciutat. Retorn a la ciutadania Durant els propers dies, l’Ajuntament de Mollet donarà resposta a totes les propostes rebudes per tal que la ciutadania pugui conèixer el destí de les seves aportacions al PAM 2019-2023.ol

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

Els nostres reportatges

Granollers és una ciutat de comerços històrics Més info

Granollers és una ciutat de comerços històrics

Tot i que en els darrers anys alguns ja han tancat les ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades Més info

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades

Al municipi de Caldes de Montbui, si parlem d’esport, hem de parlar ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès