Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La 35a edició de la Mitja Marató de Granollers ha comptat amb la presència de 30.000 corredors i corredores

7 Juny 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Granollers

La Mitja Marató de Granollers es converteix en la primera prova multitudinària en plena pandèmia. Aquesta cursa, que compta amb el recolzament de KH-7, ha aconseguit reunir prop de 3.000 corredors i corredores en la seva 35ª edició.  La situació d'emergència sanitària va provocar diferents canvis  de data i recorregut.

Els guanyadors i guanyadores d'aquesta Mitja Marató celebrada el passat dissabte van ser Ayad Lamdassem, en la categoria masculina i Karolina Nadolska, en la categoria femenina. Tots els corredors i corredores han fet els 21.097 metres del nou recorregut de la Mitja allunyant-se dels nuclis urbans, de manera que han passat pel passeig fluvial i pels municipis de Granollers, Canovelles, Les Franqueses i la Garriga.

La recollida de dorsals, chips i obsequis es va fer en una nova ubicació

La recollida prèvia de dorsals, xips i obsequis va patir un canvi d'ubicació i es va traslladar a les pistes d'atletisme de Granollers, degut al centre de vacunació massiu que hi ha al Palau d'Esports.

Un altre dels canvis importants ha estat la zona d'escalfament, traslladada al Parc Firal de la capital vallesana, així com també els horaris ja que la sortida es va fer abans de les 08:00h del matí per evitar les altes temperatures, i es va fer de manera esglaonada fins l'avinguda Sant Julià.

Categoria masculina

En la categoria masculina es va imposar Ayad Lamdassen amb un temps d'1h 03' 31''. Lamdassen va superar per només 13 segons al campió d'Espanya Javier Guerra (1h 03' 44''), els dos classificats pels JJOO de Tokio. En tercera posició ha estat Youssef Ben Hadi amb una marca d'1h 04' 09''. Cap d'ells ha aconseguit guanyar el rècord de la prova fet per Stephen Wanjiru al 2008 (59' 26'').

Categoria femenina

Karolina Nadolska ha estat la guanyadora femenina en la Mitja Marató amb una marca d'1h 11' 27''. Nadolska és olimpica en els JJOO de Londres 2012 i repetirà als JJOO de Tokio. Addisalem Belay, una de les principals preferides per aconseguir la victòria a la Mitja, es va haver de retirar per una lesió en el quilòmetre 7 de la cursa.

El podi l'han completat Meritxell Soler (1h 13' 14''), sent segons i Gemma Barrachina (1h 14' 33''), arribant tercera i sent campiona d'Esquena de Cross. La marca feta al 2006 per Gete Wami (1h 10' 24'') encara segueix intacta.

La Mitja Marató Granollers assoleix la seva 35ª edició

La Mitja Marató de Granollers ha comptat en aquesta edició amb la col·laboració de diferents voluntaris, a més de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i serveis mèdics.

La organització ha ofert un servei de vestuaris i massatges en el transcurs de la Mitja. Tots els aprticipants han rebut diferents obsequis dels patrocinadors, com una samarreta commemorativa de la prova i un cinturí tècnic de KH-7.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental