Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'institut Escola Municipal del Treball de Granollers lliura la beca d'estudis Memorial Josep Homs

13 Juliol 2020 Redacció: M. Bassa

Imatges: cedides

Població: GranollersLes beques Memorial Josep Homs es van lliurar a la Sala Tarafa durant la cloenda del curs de l’institut Escola Municipal del Treball.  La Junta Avaluadora estava integrada per Francesc Arolas, regidor d’Educació; Montserrat Bosch, directora de l’EMT; Lluïsa Sol, exprofessora del centre i Fina Martí, com a secretària. Finalment, segons la decisió de la Junta, les quatre beques han correspost a Jaume Monfulleda Canal. Helena Serra Palanca, Andrea Serra López i Ada Sitjar Villegas, alumnes de darrer curs de cicle formatiu de grau superior i de 2n de batxillerat que l’any que ve faran estudis universitaris. Tots quatre rebran una beca valorada en 1.000 euros destinada a pagar part de la matrícula.   
Durant l’acte, que també va comptar amb l’assistència de  l’alcalde, Josep Mayoral; Laura Pou, coordinadora pedagògica; alumnes i professorat del centre educatiu, també es van lliurar les quatre beques de l’Associació Pedagògica de l’EMT; els reconeixements als tres alumnes de 4t d’ESO amb millor expedient acadèmic i les matrícules d’honor de batxillerat i cicles formatius. 
La convocatòria municipal Memorial Josep Homs (Granollers, 1954-1997), que enguany arriba a la 23a edició, homenatja el reconegut geògraf, professor de l’EMT i director del Pla Estratègic de Granollers.
L’acte, amb públic restringit, es va poder seguir en directe a través de les xarxes socials de l’EMT.

Nou servei per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles al Vallès Oriental

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han inaugurat el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Vallès Oriental, a Granollers. Aquest recurs compta amb un equip de 9 professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec. Aquests serveis també tenen un paper important en la prevenció, la sensibilització i la implicació comunitària.

Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE)

El Servei d’Intervenció Especialitzada del Vallès Oriental (situat a Granollers) va iniciar la seva activitat el mes de febrer de 2020. A banda d’acompanyar les dones en situació de violència masclista del Vallès Oriental i les seves filles i fills, el SIE també acompanya en la seva recuperació a les dones que resideixen al servei d’acolliment i recuperació i a als dos servei substitutoris de la llar de la comarca.
Des de la seva obertura al febrer i fins el 22 de juny, el SIE del Vallès Oriental ha atès 107 dones i 13 infants i adolescents en els diferents programes d’acollida, atenció socioeducativa, atenció psicològica, jurídica i intercultural. 
En conjunt, ha fet un total de 1045 intervencions, que inclouen les intervencions amb les dones i els infants i adolescents i les coordinacions i reunions amb la xarxa especialitzada del territori. 
D’altra banda, durant el període de confinament ha realitzat 40 intervencions d’urgències i ha atès setmanalment una mitjana de 24 dones i 3 infants i adolescents en els diferents programes.
El conseller ha explicat que «acabarem el 2020 ampliant la xarxa de serveis per a les dones en situació de violència masclista amb 16 SIE a tot el territori ampliant-ne la capil·laritat i l’arrelament. L’obertura del SIE del Vallès Oriental era una assignatura pendent per a donar resposta a tota la comarca.»
Per la seva banda l’alcalde ha afegit que “la suma de les administracions és l’única manera de lluitar contra la violència vers les dones. Aquest servei és un pas més, en queden molts, cal animar a denunciar allò que ens sembla que és un cas de violència masclista.»
Aquest recurs especialitzat actualment ja és present als territoris de Lleida, Girona, Baix Llobregat, Terres de l’Ebre,  Mataró-Maresme, Tarragona, l’Anoia, l’Alt Pirineu- Aran, Barcelonès Nord, Garraf-Penedès, Catalunya Central, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Més de 2.500 persones han fet servir de mitjana algun dels trams de les rampes del c. Carles Riba, entre l’1 i el 22 de juny

Més de 2.500 persones de mitjana han transitat diàriament per a algun dels cinc trams de les rampes mecàniques del carrer de Carles Riba, entre l’1 i el 22 de juny. En xifres absolutes, en aquest mateix període, 51.655 han fet servir aquest nou mitjà per desplaçar-se per la ciutat. 
Les franges horàries amb més ocupació són entre les 18 i les 20 h, amb un 38 % de persones usuàries i el tram amb més passatge ha estat el segon, entre l’accés a l’aparcament municipal fins a l’Arxiu comarcal/municipal (15.765 persones). 
Cal tenir en compte que les xifres poden ser superiors en un futur, ja que l’activitat d’alguns equipaments propers, com el Centre Vallès o el camp de futbol de la Font Verda, ha quedat molt reduïda. Igualment, un equipament com el cinema, que genera trànsit de gent cap al polígon del Ramassar, encara no havia obert en les dates objecte d’anàlisi.
Les rampes mecàniques del carrer Carles Riba, entre els carrers de Lluís Vives i Veneçuela, es van posar en marxa el 19 de maig i funcionen tots els dies de la setmana. Coincidint amb la revetlla de Sant Joan l’horari de funcionament s’ha allargat dues hores més, fins a mitjanit. 

Granollers recupera els nivells de mobilitat anteriors a la declaració de l’estat d’alarma

El divendres 19 de juny, Granollers va assolir un augment en les dades de mobilitat en tots els modes de desplaçament, a peu i motoritzats, en relació a la situació ordinària entre l’1 i el 14 de març, abans de la declaració de l’estat d’alarma.

Per tal d'obtenir aquestes dades, s'ha utilitzat com a punt de referència la càmera de trànsit ubicada en la cruïlla del carrer Francesc Ribas i Girona. Anteriorment es van superar els nivells en els desplaçaments, però divendres passat es va entendre a la circulació de vehicles motoritzats (camions, autobusos i motocicletes).

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès