Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'homenatge a les víctimes del tren a Montcada i Reixac serà retransmès en directe

2 Març 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Montcada i ReixacEl proper dimecres, 17 de març, tindrà lloc l'homenatge a les víctimes del tren, que organitzen conjuntament l'Ajuntament de Montcada i Reixac i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. Enguany l'acte es farà sense públic, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per tal d'evitar aglomeració de persones, i es podrà seguir en directe, a les 18 h, per www.montcada.cat i www.laveu.cat. L'edició de l'any passat es va haver de suspendre amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. 

L'equip de govern va presentar el contingut de l'acte institucional de reconeixement a les víctimes i de les jornades a la Taula el soterrament durant la seva reunió mensual. Les dues activitats tenen com a objectiu continuar reivindicar el soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi. 

L'homenatge a les víctimes es realitzarà, a les 18h, a la Cruïlla del soterrament (cantonada carrers Bogatell amb Colon), on es troba ubicat el monòlit en record a les víctimes del tren al llarg de la hsitòria al municipi. Laura Campos, acompayada els portaveus municipals i els membres del col·lectiu ciutadà. Durant la commemoració es realitzarà un minut de silenci i es dipositaran 174 clavells blancs en record de totes les víctimes. L'acte finalitzarà amb les intervencions de l'alcaldessa i d'un representant de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. 

Durant la reunió de la Taula del soterrament, l'Ajuntament de Montcada i Reixac també va avançar que està organitzant el contingut de les Jornades pel soterrament, que tindran lloc entre el 12 i el 15 d'abril i consistiran en dues conferències vinculades a les infraestructures ferroviàries al municipi. Les activitats es realitzaran al Teatre Municipal i seran retransmeses en directe pel web de l'Ajuntament. La primera anirà a càrrec de representants de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), que informaran sobre l'estat del projecte constructiu del soterrament, que està previst que s'aprovi de forma definitiva a finals de març, i sobre els terminis per a les obres. A la segona conferència assistirà el coordinador de Rodalies, Pere Macías, que informarà a la ciutadania sobre el contingut del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, que es va aprovar el passat mes de desembre i que afecta a diferents línies ferroviàries del municipi. 

D'altra banda, els membres de la PTJST faran difusió les Jornades del soterrament a diferents carpes informatives que s'ubicaran pel municipi. Aquests punts informatius, on hi haurà informació del projecte i de la reivindicació històrica, estaran situats els propers dies 6 d'abril i 7 d'abril a Can Sant Joan i Montcada Nova, de 10 a 12h, i els dies 8 i 9 a Montcada Centre i La Ribera, de 16 a 18h. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montcada i reixac


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès