Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'ATUR FRENA LA PUJADA I S’ESTABILITZA EN EL VALLÈS ORIENTAL

4 Desembre 2019 Redacció: puntvalles.com

Població: GranollersL’atur registrat a la nostra comarca baixa un -0,92%, 200 persones, i continua estant per sobre de l’atur de fa un any en un 0,35%, 75 persones més que ara fa un any.


Des del mes de juliol 2019 al Vallès Oriental l’atur ha augmentat en 1.120 persones arribant a un total d’atur registrat de 21.613 persones.
 

Valoració i propostes de la UGT del Vallès Oriental
 
Aquest mes de novembre la tendència a la nostra comarca per sort ha canviat ja que l’atur no ha pujat com era habitual, tot i això l’atur registrat continua sent superior respecte l’atur d’ara just fa un any.
Després de 5 mesos consecutius de reducció de l’atur, fins el mes de juliol, que per altra banda, acostumen a ser uns bons mesos per les dades de desocupació, l’atur ha augmentat de forma important i preocupant. L’augment ve causat per l’estacionalitat de l’activitat econòmica. En aquesta època de l’any la finalització de les contractacions per substituir els torns de vacances a les indústries i les activitats del lleure, que es van iniciar durant els mesos anteriors, així com la baixada de la demanda en el sector turístic, que varen ser contractacions de mesos anteriors majoritàriament, fa que l’atur hagi augmentat i trenqui la dinàmica de disminució que venia mantenint durant l’any 2019. Per tant, l'estacionalitat de l'educació i l'administració pública (que contracta al setembre i acomiada al juny) ja no compensa la del turisme (que contracta al juny i acomiada al setembre) i produeix que ja no es redueixi l’atur registrat de ara fa un any, actualment a la comarca l’atur registrat s’ha estancat.
A causa de l’estacionalitat de l’activitat econòmica i la manca de polítiques d’ocupació integrals i potents a favor de l’estabilitat laboral, obtenim un estancament en l’ocupació. 


Amb tot això, des de la UGT de Catalunya continuem reclamant: 
1.    La derogació immediata de les reformes laborals imposades. 
2.    Impulsar un canvi de model productiu basat en una política industrial que inverteixi en innovació, formació i coneixement, i que generi treball estable i de qualitat, més enllà de l’ocupació precària, temporal, de curta durada i baixos salaris que s’està generant en l’actualitat. 
3.    Impulsar la contractació indefinida i fomentar la jornada completa, en contraposició de l’abús en la contractació temporal fraudulenta i la contractació parcial involuntària, i fer efectiu el registre de la jornada i el control horari a les empreses, per evitar les jornades extenses i hores extraordinàries no compensades. 
4.    Garantir uns salaris dignes i la capacitat adquisitiva de les persones treballadores, amb un salari mínim interprofessional al mateix nivell que l’europeu: 1.000 euros. 
5.    Perseguir i denunciar la precarietat de les empreses multiserveis, falses cooperatives i falsos autònoms per assolir la premissa “a igual treball, igual sou”. 
6.    Garantir i reforçar la protecció social de les persones que perden la feina, amb unes polítiques actives d’ocupació públiques de qualitat i una reforma global, integrada i consensuada de la protecció assistencial per desocupació, i uns serveis públics d'ocupació amb més recursos humans i econòmics. 
7.    Reforçar el diàleg social i la negociació col·lectiva per evitar la desregulació del mercat de treball.
Pel que fa al Vallès Oriental continuem reclamant:
8.    Impuls de mesures per a reduir la contractació precària a totes les administracions.
9.    Compromís de totes les administracions per a no contractar empreses multiserveis en el seus concursos públics de contractació.
10.    Impuls de un Pla estratègic comarcal  abans de prendre decisions que afectin el conjunt del territori. Entenem que no s’ha de confondre la planificació estratègica amb la suma de les actuacions estratègiques de cadascun dels membres dels pactes cosa que s’ha fet massa sovint.
11.    L’impuls i la promoció de la FP d’una forma coordinada al Vallès Oriental a curt termini que  ha d’esdevenir un recurs estratègic per sortir d’una forma segura de la crisi econòmica. 
12.    Impuls d’un Consell de la FP d'àmbit comarcal que serveixi únicament d’òrgan de coordinació i de posada en comú del conjunt de recursos del sistema formatiu
13.    Coordinar els diferents serveis de promoció econòmica dels ajuntaments i impulsar un servei a nivell comarcal. 
14.    Impulsar un Pla de Xoc d’àmbit social a nivell comarcal.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès