Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'AMB vol acordar el reglament dels VTC "el més aviat possible" un cop el Govern n'aprovi el decret

24 Gener 2019Redacció:

Poveda recalca que la proposta per ampliar a una hora la precontractació dels vehicles "s'ha de fer pensant en el futur"

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, ha afirmat aquest dijous que l'ens supramunicipal té la voluntat de presentar "el més aviat possible" la proposta que augmenti a una hora la precontractació dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), una vegada el Govern n'aprovi el decret llei, el proper dimarts segons està previst.

"L'AMB farà tots els estudis jurídics i procedirà a presentar una proposta amb la voluntat de fer-la en els termes que s'han acordat", ha resolt Poveda, preguntat sobre els propers passos de l'AMB després dels acords dels últims dies i que els taxistes hagin desconvocat la vaga aquesta matinada.

Preguntat per si li semblava raonable fixar la precontractació dels VTC a un mínim d'una hora, el responsable de Mobilitat de l'AMB s'ha limitat a contestar que és l'"acord a què s'ha arribat". Poveda ha subratllat que l'aprovació de la nova normativa "s'ha de fer pensant en el futur" i que cal "tenir en compte que les altres parts han anunciat que hi recorreran".

Per això no ha volgut concretar quan es podria aprovar el reglament metropolità i ha demanat que la solució del conflicte dels taxis no marqui les eleccions, quan se li ha preguntat sobre els tempos i si la normativa seria una realitat abans dels comicis del maig. En tot cas, ha insistit que la voluntat és que es pugui aplicar la franja d'una hora de precontractació "el més aviat possible" i "amb la major brevetat".

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu del PSC. El decret llei que el Govern preveu aprovar el proper dimarts inclourà l'obligació de contractar Uber i Cabify amb 15 minuts d'antelació i l'AMB ha de desenvolupar en un reglament el temps addicional per ampliar-lo a una hora.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


Torra no es presentarà a les pròximes eleccions i diu que intenta ser el 'super glue' de l'independentisme

24 Gener

Especial Judici

Més info
Sabadell demana a la Generalitat que les negociacions sobre els VTC incorporin les grans ciutats de fora l’AMB

23 Gener

Actualitat

Més info
Sabadell reclama mantenir oncologia infantil al Parc Taulí després que Salut n’anunciï el trasllat al Vall d’Hebron

23 Gener

Actualitat

Més info
El Suprem rebutja els recursos de Forcadell, Sánchez, Turull, Rull i Vila i confirma la seva competència per jutjar l’1-O

23 Gener

Especial Judici

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès