Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'alumnat de primària ocupa la Porxada per abraçar la diferència

30 Maig 2019 Redacció: RedaccioAquest matí la plaça de la Porxada ha acollit l'activitat "Abraça la diferència" amb l'alumnat de 19 escoles i els centres oberts de la ciutat. Tots ells, gairebé 800 alumnes de 4t i 5è. de primària, havien treballat prèviament a les aules, en forma de tallers, el respecte a les diversitats  -de gènere, sexuals i interculturals- existents a la nostra societat, amb l'objectiu de generar un espai de diàleg i reflexió sobre les discriminacions que sorgeixen davant la falta de reconeixement i de respecte de certes diferències. Fruit d'aquests tallers els alumnes han pogut veure l'exposició fotogràfica, amb les reflexions que ells mateixos havien fet. Aquesta mostra es podrà visitar avui, fins a les 19 h, a la plaça de la Porxada. Durant el matí l'alumnat de tots els centres educatius, barrejats entre ells, ha participat en diferents dinàmiques i jocs, guiades per monitors. 
 
Adjuntem una fotografia d'aquest matí. Autor: Toni Torrillas/Ajuntament de Granollers
 
 
Acte memorial al cementiri de Granollers per commemorar el 81è. aniversari del bombardeig
Els actes de commemoració del 81è. aniversari del bombardeig de Granollers segueixen el proper divendres 31 de maig. A les 9.05 h, hora en què la ciutat va ser bombardejada, es fa l'acte memorial al cementiri per recordar les víctimes d'aquell tràgic esdeveniment. Hores d'ara han confirmat l'assistència a l'ofrena floral els municipis de Canovelles, la Roca del Vallès i les Franqueses del Vallès, a més de Jordi Font, director del Memorial Democràtic; Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament i Xavier Masllorens, president de l'Institut Català Internacional per la Pau. 
 
 
Portes obertes als refugis
 
Divendres 31 de maig i dissabte 1 de juny hi haurà portes obertes per visitar els refugis de la pl. Maluquer i Salvador i de l'Ajuntament. Divendres 31 de maig, de 18 a 20 h; dissabte 1 de juny, 11 a 13 h i de 18 a 20 h. Diumenge dia 2 de juny, només serà possible visitar el refugi de la pl. Maluquer i Salvador, d'11 a 13 h.
Per fer aquesta activitat no cal inscriure's prèviament. 
 
 
Exposicions a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau
 
A més, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau serà escenari de dues exposicions: d'una banda, "I tu, balles amb violència?", a càrrec dels infants del Centre Obert de Ponent i, de l'altra, "The Backway, de l'Àfrica a Europa per la porta del darrere". 
 
"I tu, balles amb violència?" és producte de la creació d'un grup d'infants d'entre 12 i 14 anys del Centre Obert Ponent, després de fer sis tallers. En les tres primeres sessions van treballar en la visibilització i detecció dels micromasclismes latents i ocults socialment i en els tres últims es va fer una recerca de cançons, més enllà del reggaeton, tradicionalment masclista, que expressessin idees masclistes que s'havien normalitzat. Aquesta anàlisi en forma d'exposició es podrà visitar fins al 21 de juny.
 
"The Backway, de l'Àfrica a Europa per la porta del darrere" és una exposició que retrata el fenomen de la migració des de l'Àfrica subsahariana cap a Europa. Només l'any 2017 van arribar a Europa més de 150.000 persones des del territori africà. A "The Backway..." es viatja als països d'origen, trànsit i destinació de la principal ruta migratòria del continent africà per acostar-se a les persones que protagonitzen aquest fenomen clau del segle XXI. L'objectiu és entendre els motius darrera de la migració i les persones que queden afectades, així com denunciar les vulneracions de drets humans perpetuades per les polítiques migratòries de la UE i dels seus aliats. El projecte s'ha fet juntament amb els periodistes Xavier Aldekoa i Agus Morales, experts en l'Àfrica i migració i refugi, respectivament. Tots els materials periodístics estan publicats en un especial del diari La Vanguardiaen el canal digital d'Univers Àfrica. El reportatge va ser nominat per al Premi Gabriel García Márquez de Periodisme 2018 en la categoria de cobertura. Aquesta exposició es podrà veure a Can Jonch fins l'11 de juny.
 
Caminada fins al Bosc de la Pau
 
Els actes de l'aniversari del bombardeig es clouran diumenge 2 de juny amb la Caminada fins al Bosc de la Pau, situat al marge dret del riu Congost, a l’avinguda de Sant Julià, entre el pont de la ronda Sud i el Bosc de la Mitja. La sortida serà a les 11 h des de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau. Un cop al bosc, es cedirà el micròfon per a tothom que vulgui llegir textos i poemes vinculats a la memòria històrica i a la defensa dels drets humans. Com és habitual en aquesta activitat hi col·labora l'Ateneu de Granollers.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès