Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'ajuntament edita el llibre sobre Josep Fortuny, alcalde de Mollet afusellat pel franquisme

27 Novembre 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Mollet del VallèsEl consistori molletà ha reeditat el llibre Josep Fortuny i Torrents, Una biografia política. El volum, que estava esgotat, es troba a les biblioteques dels instituts de la ciutat i a la Biblioteca Municipal Can Mulà. L'obra també és d'accés públic a l'apartat de publicacions de la web de l'Ajuntament www.molletdelvalles.cat. El llibre es pot comprar en format paper a través del Centre d'Estudis Molletans.

Un cop esgotada la primera edició, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit fer-ne una segona, que ja ha sortit publicada, Josep Fortuny i Torrents. Una biografia política és un estudi fet per Joan Corbalán i Antoni Lardín ara fa vint anys, en què deixen per escrit la importància de la figura de Josep Fortuny.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, es mostra satisfet de "poder reeditar, repetir i actualitzar el record i el reconeixement a Josep Fortuny. Mai més no s'haurien de repetir els fets com els viscuts a l'etapa més fosca de la nostra història recent".

Josep Fortuny i Torrents va ser regidor i alcalde de Mollet del Vallès durant els anys de la Segona Republicana i la Guerra Civil. Fortuny va ser jutjat en un judici sumaríssim i afusellat per l'exèrcit franquista al Camp de la Bota de Barcelona el 16 de juliol de 1939.

Josep Monrás recorda que "per no repetir la història, cal recordar-la. Per aquest motiu la reedició d'aquest llibre és tan important." I afegeix també "i com no, vull agrair especialment a Pere Fortuny, la seva lluita per fer justícia per a tots aquells que van ser injustament condemnats i assassinats, com el seu pare, l'alcalde Fortuny, una lluita en la qual sempre ha tingut al costat a l'Ajuntament de Mollet.".

Cada 15 d'octubre, l'Ajuntament de la mà de l'Associació Pro Memòria als Immolats de Catalunya, presidia per Pere Fortuny, fill de l'alcalde Fortuny, fa una ofrena floral per recordar als immolats, com l'alcalde Fortuny, perquè pervisquin per sempre en la nostra memòria aquells fets històrics. El 5 de maig, el consistori fa una altra ofrena floral al monument Amical Mauthausen per retre homenatge als cinc molletans que van perdre la vida als camps de concentració: Vicenç Bachs Vila, Pere Cuyàs Niubó, Antonio López Tarragona, Joan Molins Maynou i Joan Tura Ros.

Mollet no ha oblidat mai les víctimes de la Guerra Civil i del Nazisme i, per aquests motiu també ha demanat formalment l'adhesió al projecte Stoipersteine impulsat pel Memorial Democràtic, de la Generalitat de Catalunya, i estem a l'espera de la seva instal·lació a la ciutat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès