Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament declara, amb el vot en contra de Ciutadans, Parets 'municipi contra el feixisme i el racisme'

22 Març 2019Redacció:

 

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets del Vallès reunida aquest dijous a la tarda ha aprovat per 16 vots a favor (Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP, PDECAT i PSC) i un en contra (Ciutadans) una moció presentada per ARA PARETS ERC que declara Parets com a municipi contra el feixisme i el racisme, i en favor de la convivència en la diversitat.


L'Ajuntament de Parets es compromet a no permetre la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, islamofòbia, judeofòbia, antisemitisme o qualsevol tipus de genocidi.

Alhora el consistori es compromet a condemnar formalment totes les declaracions públiques que facin apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, islamofòbia, judeofòbia, antisemitisme o qualsevol mena de genocidi, tant en l'espai públic com en l'àmbit polític.

La moció aprovada assenyala que l'Ajuntament farà una campanya permanent de neteja i control d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o orientació sexual, evitant que als carrers i barris de la vila s'hi trobin pintades, cartells, adhesions o fulletons discriminatoris.

Davant de qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGTBIfòbica, l'Ajuntament es compromet a fer una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides i valori fins i tot la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquest tipus de casos.

Per últim la declaració aprovada dona suport a la manifestació unitària i plural, contra el feixisme i racisme, que es farà aquest dissabte 23 de març a Barcelona i comunica tots els acords a la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Vallès Oriental.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


Álvarez de Toledo, sobre la conversa de Torra amb els CDR: “Només els ‘caudillos’ totalitaris diuen ‘Jo soc el poble’”

24 Març

Política

Més info
Rufián: "ERC ha posat i ha tret governs aquesta legislatura i si fa falta ho tornarem a fer"

23 Març

Política

Més info
Detenen dos lladres per robar en caixers automàtics de Blanes, Bellaterra i Fogars de la Selva amb explosius

24 Març

Societat

Més info
Mor un motorista en xocar frontalment amb un camió a la C-35 a Llinars del Vallès

23 Març

Societat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès