Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'ajuntament de Terrassa congelarà impostos aquest 2022

3 Novembre 2021 Redacció: puntvalles

Població: TerrassaEl ple de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat aquest dimecres les ordenances fiscals per al 2022, amb una congelació generalitzada de preus públics, taxes i impostos municipals. La decisió ha prosperat malgrat la recent sentència del Tribunal Constitucional que implica canvis substancials en el mètode de càlcul de la plusvàlua, amb un impacte de 12 MEUR en el pressupost de l'Ajuntament.

El primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, afirma que la "contenció" de la fiscalitat es manté per no generar una "càrrega afegida" als ciutadans en temps complicats. Una de les principals novetats de les ordenances per al 2022 serà la recuperació de la taxa de terrasses "per la normalització de la vida pública un cop superada la pandèmia".

Isaac Albert ha explicat que després de "l'esforç econòmic" de l'Ajuntament durant dos anys per donar suport al sector de l'hostaleria, s'acaba l'exempció de la taxa de terrasses per adequar la fiscalitat al "bon funcionament del sector" un cop finalitzades les restriccions a les que obligava la pandèmia. L'Ajuntament també crearà un nou preu públic per al 2022 que gravarà els rodatges de pel·lícules o anuncis a la via pública. El consistori veia com la demanda per utilitzar Terrassa com a escenari de rodatges anava en augment i fins al moment només estava previst que les productores paguessin si feien rodatges al parc de Vallparadís, però no a la resta de la ciutat.

En el seu conjunt, els les ordenances suposen un 62% dels ingressos de l'Ajuntament, al voltant de 120 MEUR. Tot i la seva aprovació, però, la confecció del pressupost municipal viu ara una "situació d'incertesa" per la sentència sobre la plusvàlua que el consistori no ha volgut repercutir en els ciutadans a l'espera d'una solució per part del govern espanyol.Fi a la bonificació de la brossa

Pel que fa a les bonificacions, el consistori elimina la bonificació lineal en la taxa de residus perquè no s'ha demostrat eficaç en cap dels supòsits que s'havia plantejat. Fins ara, l'Ajuntament bonificava a tots els residents el 70% de la quantitat que la Generalitat retorna del cànon pels "bons resultats" sobre el reciclatge a la ciutat.El govern municipal, però, considera que es una mesura injusta perquè s'aplica indistintament a persones que tenen una gestió exemplar dels residus i a les persones que no fan cap tipus de separació. A més tampoc ha servit per incentivar els ciutadans en la recollida selectiva perquè fa anys que els percentatges s'han estancat. Els diners s'invertiran ara en la millora del servei.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès