Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Terrassa actuarà d'urgència per garantir l'estabilitat de l'estructura del pàrquing del Portal de Sant Roc

28 Octubre 2019 Redacció: puntvalles.com

Població: TerrassaUn nou informe tècnic de l'UPC demostra una debilitat estructural més degradada del que prèviament s'havia diagnosticat

L'Ajuntament de Terrassa actuarà d'urgència per assegurar l'estabilitat de la coberta de l'aparcament del Portal de Sant Roc i la seva estructura després de rebre, aquesta setmana, un informe aclaratori demanat per l'Ajuntament a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que posa de manifest noves deficiències no detectades en anteriors informes. Així ho ha explicat aquest migdia en roda de premsa la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares.

L'informe de la UPC, rebut dimarts, 22 d'octubre, conclou que «la coberta de l'aparcament està en situació propera al seu límit resistent i no verifica els requisits de seguretat, funcionalitat i durabilitat de la normativa vigent». L'estudi també descobreix una nova zona d'afectació, que es tracta de la coberta sota la cruïlla de la Rambla d'Ègara amb el Portal de Sant Roc, on recomana realitzar una actuació de reforç per tal de verificar la seva seguretat estructural.

Davant d'això, el Govern municipal ha treballat aquests darrers dies per planificar i prioritzar les noves mesures urgents a aplicar de manera imminent, en les pròximes hores, per garantir amb la màxima seguretat l'estabilitat de la coberta i la seguretat de la zona.

Portal de Sant Roc amb Rambla d'Ègara

Pel que fa al punt del Portal de Sant Roc que toca a la Rambla d'Ègara, s'habilitarà un petit tram del passeig central de la Rambla perquè hi passin els autobusos, i evitar així que trepitgin una part de la coberta afectada. Les obres començaran diumenge al matí, amb una durada de sis hores, i diumenge a la tarda ja s'haurà habilitat l'espai per al pas dels autobusos. Les obres s'iniciaran el diumenge al matí i finalitzaran el mateix dia. Es preveu que al llarg del dia els treballs afectin als horaris dels autobusos i que dilluns el servei torni a la normalitat.

També es farà un nou apuntalament de l'interior de l'aparcament que garanteixi l'estabilitat i el manteniment de l'estructura i la superfície, fins que es prengui una decisió sobre els futurs usos d'aquest espai i complir així la normativa de seguretat actual.  L'Ajuntament espera tenir un nou informe tècnic de la UPC, que arribarà la setmana que ve, per concretar quin tipus d'obra cal fer i quants puntals seran necessaris. Un cop es disposi d'aquesta informació, l'actuació es farà també amb la màxima celeritat possible. Paral·lelament, també s'ha encarregat un segon informe a una enginyeria civil.

D'altra banda, s'ha accelerat el projecte de reparació de la cruïlla del carrer Major amb el carrer de Cisterna. El projecte tindrà un cost de 97.000 euros i ja s'ha iniciat la tramitació d'emergència per poder-lo començar a executar en breu, a ser possible la propera setmana.

També s'ha emprès la retirada de les barreres «new jersey» al Portal de Sant Roc i la seva substitució per pilones, que impossibilitaran el pas del trànsit rodat acotant encara més la circulació d'alguns serveis.

Recuperació de la concessió

Arrel del coneixement de les conclusions del nou informe de la UPC, el Govern municipal ha decidit retirar de l'ordre del dia del Ple celebrat avui el punt que feia referència a la tramitació de la resolució anticipada de la concessió d'un bé demanial a la societat mercantil Aparcamientos Subterráneos de Tarrassa, SA (ASTASA). La voluntat de l'Ajuntament és continuar el procediment i recuperar la concessió del bé demanial més endavant.

El Govern municipal és conscient que aquestes mesures afecten el veïnat i el comerç de la zona, així com el transport i la ciutadania en general. Però considera que la situació obliga a actuar i cal posar la seguretat per davant de tot i actuar amb la màxima responsabilitat i celeritat.

L'Ajuntament de Terrassa i ASTASA van arribar a un acord pel qual es va procedir al tancament al públic de l'aparcament del Portal de Sant Roc a partir de l'1 d'agost, i es va acordar iniciar l'expedient per a la finalització anticipada de la concessió del pàrquing a aquesta empresa. Davant les dificultats tècniques i econòmiques que feien molt difícil el compliment dels coeficients de seguretat que marca la normativa actual, i atès que l'Ajuntament té en projecte un ambiciós pla de reordenació de la mobilitat a la ciutat, es va resoldre iniciar els tràmits per finalitzar anticipadament la concessió (que acaba el 2022) i tancar l'aparcament al públic per poder abordar de manera imminent el projecte de futur. D'aquesta manera, les primeres accions de reordenació de la mobilitat previstes es van poder començar a executar a l'agost.

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès