Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Sabadell inicia les gestions per la reforma de la Pista Coberta d'Atletisme

25 Gener 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: SabadellL'Ajuntament de Sabadell comença les gestions per buscar la col·laboració financera per fer front a la reforma de la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya. Marta Farrés, l'alcaldessa de Sabadell, va mantenir una reunió el passat dimarts 19 de gener amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, per tractar aquesta qüestió. 

És la primera de les trobades amb les diferents institucions i organismes esportius que mantindrà l'alcaldessa per estudiar les possibles vies d'obtenció de recursos per finançar les obres de recuperació de l'equipament. Dijous 21 de gener l'alcaldessa Marta Farrés es va reunir amb el diputat delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, pel mateix motiu. 

L'equipament es va transformar en hospital temporal per donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí durant la situació d'emergència sanitària provocada per la Covid-19. Continuarà muntat fins al junt d'aquest any, però mai ha hagut d'entrar en funcionament. La previsió és iniciar les obres immediatament per tenir-la a punt per a l'inici de la temporada de pista coberta d'aquesta tardor. Es calcula que el desmuntatge de l'hospital de campanya i la restitució de la pista d'atletisme tindrà un cost de 400.000 euros, una suma que el consistori demana que s'assumeixi a parts iguals entre diferents administracions. 

La reforma de la Pista de Sabadell es desglossa en:

  • Reconstrucció de l'estructura de la pista, amb el desmuntatge de la tarima de material sintètic i el muntatge novament dels dos peraltes de les corbes
  • Renovació de tot el paviment sintètic, tant de l'anella com de la part central
  • Homologació esportiva de la pista pels estaments federatius

La Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, la qual està situada a Sabadell, acull l'Hospital Temporal Vallès Salut per donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí en previsió que es torni a una situació d'emergència sanitària provocada per la Covid-19. Hi ha 225 llits els qual permetran ampliar la capacitat del Parc Taulí per atendre un rebrot de la pandèmia. 

Segons detallen fonts municipals, l'alcaldessa Marta Farrés, es va reunir el 19 de gener amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i el 21 del mateix mes amb el diputat delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé. Inicialment, l'objectiu era abordar la manera com s'haurà de procedir a la recuperació de l'equipament, qe pdoria estar llest de cara a la tardor. "Caldria reconstruir l'estructura de la pista, muntar els nous perlats, renovar el paviment sintètic, i homologar la pista", esmenta Eloi Cortés, el regidor d'Acció Social. D'aquesta manera, es preveu que els treballs es puguin dur a terme en uns mesos, un cop es restitueixi la seva forma original. "Dins del pla covid aprovat al juliol hi havia una partida de 100.000 euros per recuperar la pista, i apel·lem a la resta d'administracions perquè no és una pista només de Sabadell", esmenta Cortés. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina Més info

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina

Si marxem a Palau Solità i Plegamans per parlar d’esport, ens hem ...

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions Més info

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions

De la mateixa que la resta de clubs esportius del territori català ...

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula Més info

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula

Mentre la majoria de competicions de base segueixen aturades, a causa de ...

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa Més info

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa

Un dels altres equips catalans, aquest cas del Vallès Occidental, que està ...

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Més info

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès

Volia aconseguir fer els més de 8.000 metres del K2 a ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès