Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Granollers i la Parròquia de Sant Esteve signen un conveni de col·laboració per a l'ús pedagògic de l'orgue Josep Maria Ruera

24 Abril 2019 Redacció:Des d’aquest curs els alumnes poden fer classes d’orgue       

Els estudiants de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera poden aprendre a tocar l’orgue gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Granollers i la Parròquia de Sant Esteve. Així, des d’aquest curs acadèmic, les classes d’orgue ja figuren entre l’oferta formativa del centre amb el programa Aula d'orgue. 

El conveni signat implica a l’Ajuntament de Granollers, representant del Conservatori; la Parròquia de Sant Esteve, propietària de l'orgue; i la Fundació Pro Música Sacra Granollers, gestora de les seves activitats musicals de la Parròquia. Aquest acord permet que els alumnes que ho desitgen, de totes les edats, puguin accedir als estudis reglats d'orgue a la mateixa ciutat, a diferència de la majoria de conservatoris catalans. L’activitat pedagògica de l’Escola al voltant de l’orgue s’estructura en dues vessants: d’una banda, la difusió de l’instrument i de la música de l’orgue a nivell escolar i, d’altra banda, l’organització d’activitats docents específiques per a estudiants i professionals d’aquest instrument. 

La Parròquia de Sant Esteve va impulsar una campanya popular l’any 2006 per construir el nou Orgue Josep M. Ruera a través d’aportacions econòmiques pel sistema d'apadrinament de tubs. Des del 2009, mitjançant la Fundació Pro Música Sacra, promoguda per la Parròquia, es fomenta el conreu i la difusió de la música sacra, especialment la vocal i la relacionada amb l’orgue. 

La cooperació entre institucions facilita la consecució d'objectius. En aquest cas, la signatura d'aquest conveni de col·laboració contribuirà al creixement cultural de la ciutat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant Més info

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant

Si parlem de Mollet del Vallès, no podem passar per alt la ...

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers Més info

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers

Gran La Festa Major de Blancs i Blaus promou l’enfrontament amistós entre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res!   ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès