Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Caldes de Montbui i Caldes Solidària ajuden a obrir les portes al projecte Centre Catalunya de Mampatim, al Senegal

13 Gener 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Caldes de MontbuiEl Centre Catalunya de Mampatim, al Senegal, ha obert les seves portes aquest desembre, ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Caldes de Montbui i de Caldes Solidària. Es tracta d'un espai sociocomunitari i multifuncional amb zones per acollir tant infants i joves com a la població en general, amb la intenció de desenvolupar-hi diverses activitats com: acompanyament personal per a infants i joves a partir de l'educació en lleure, activitats esportives i culturals; activitats educatives i formatives per tal d'obtenir una autonomia econòmica i desenvolupar l'entorn social i econòmic i les activitats comunitàries que impliquin la població en general per tal de millorar l'entorn social i econòmic de la zona. 

En concret, el projecte Centre Catalunya-Mampatim, ha estat promogut l'entitat calderina Caldes Solidària i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i és executat per la contrapart Association Education Solidaire, que ha rebut aportacions durant els darrers tres anys de l'Ajuntament de Caldes per les convocatòries a projectes de cooperació per un total de 111.720 euros (33.020 euros el 2018, 34.000 euros el 2019 i 44.700 euros el 2020). L'escolapi calderí Josep Artigas al Senegal, va arribar al 1977 a Senegal per crear un centre de formaió agrícola per ensenyar les tècniques agrícoles a les persones de la zona amb l'objectiu d'evitar que hagin de marxar del país a causa de la pobresa. No obstant, el següent projecte d'Artigas és un altre Centre Catalunya-Mampatim a la regió de Kolda, amb l'objectiu de fomentar l'educació per a tothom començant pels infants i adolescents. 

La idea del centre sociocultural és que constitueixi un primer pas per d'aquí a uns anys poder obrir una escola de formació professional. Per aquest motiu, es disposa d'espais per a la reflexió, l'alfabetització, l'esport o el ball. És més, algunes d'aquestes activitats d'oci i diversió ja les han pogut portar a terme aquest desembre després de la inauguració del centre. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès