Weather Icon
( - )

Jordi Gamito, primer català que guanya l’Everest Trail Race.

27 Novembre 2018 Redacció:

El català Jordi Gamito de l’equip The Elements s’ha proclamat aquest mes de novembre guanyador de l’Everest Trail Race. És el primer atleta occidental capaç de vèncer la prova amb corredors del Nepal a la competició. Purnimaya Rai ha guanyat a la categoria femenina.

Jordi Gamito arribava a l’Everest Trail Race by The Elements per tancar una temporada impressionant amb grans resultats i ho ha aconseguit. Aquest 11 de novembre sortia a per la darrera etapa amb una diferència de més de 2 hores i mitja per defensar el seu liderat, que ha mantingut amb una fortalesa indiscutible des del primer dia.

Mai abans un participant occidental havia guanyat la cursa amb corredors nepalesos a la competició i aquest novembre Gamito ha fet història. Des de la sortida el corredor de Platja d’Aro ha realitzat una etapa tranquil·la. No volia assumir riscos que poguessin aixafar-li la guitarra ni buscar la victòria. Ha arribat a Lukla després de 4 hores i 22 minuts de cursa agafat de la ma de la seva companya a l’equip The Elements Manu Vilaseca segona a la classificació general femenina.

Gamito ha signat una cursa impressionant i molt intel·ligent. A més, un final de temporada espectacular en el qual l’hem vist al podi de grans curses com per exemple: UTMB als Alps, Ultra Pirineu i la cursa curta del Gran Raid a l’Illa de la Reunió.

Segon lloc a la general per Sergio Arias que ho ha donat tot jornada rere jornada amb Gamito a un altre nivell. A la tercera posició final, el corredor català Joan Soler ha defensat el podi amb un frec a frec amb el corredor nepalès Pasang Sherpa el darrer dia amb un bon atac. El corredor català ha aconseguit una victòria d’etapa heroica en aquesta última jornada amb els 30 km finals i la meta a Lukla.

Pel que fa a la categoria femenina, Purnimaya Rai ha guanyat l’etapa i la general. Corredora petita i amb un motor fortíssim, ha controlat la cursa des de la segona jornada. Des de la segona etapa al Pikey Peak, el sostre de la cursa a 4.100 metres d’altitud, ha augmentat la distància amb la brasilera Manu Vilaseca segona a la general. La britànica Rebecca Ferry ha tancat el podi.

Aquest 11 de novembre tots els participants han viscut un impuls a les endorfines al creuar l’arribada a Lukla. Situada a l’entrada de la població, la meta estava al costat d’una porta amb dos caps a cada banda de Pasang Lhamu. Ella va ser la primera nepalesa que va escalar l’Everest el 1993 però va caure al descens i va morir. Lhamu dóna la benvinguda a cada corredor que finalitza l’etapa mentre que acomiada a cada viatger o persona que surt de la
població per aquella porta.

Tots els participants han estat rebuts per la direcció de la cursa en creuar l’arribada on els hi han posat una kata al coll, fet que genera un sentiment d’acollida més gran que a moltes altres competicions. L’esforç, les hores de competició, la companyonia, el desnivell, la son, el fred, l’alçada, els moments bons i dolents; tot es barreja a l’arribada a Lukla.

És possiblement una de les metes més emotives de les curses que es fan a nivell mundial. La competició deixa anar moltes emocions. L’ambient místic del Nepal ajuda a reforçar aquests sentiments i la possibilitat de gaudir dels espectaculars paisatges de l’Himàlaia amb els cims més alts del planeta, fan la resta. La meteorologia ha estat capritxosa durant la jornada amb boira molt espessa al principi del dia fet que ha complicat bastant el trànsit aeri a Lukla. Les baixes temperatures també han estat protagonistes.

Tots els participants han entrat dins els talls de temps y només s’ha produït una baixa a tota la competició el primer dia de cursa. Tot un mèrit pels participants que tornen a casa després de 160 km repartits amb 6 etapes i 29.000 metres de desnivell acumulat a les cames. El record de tot el que han viscut ja el tenen per sempre.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental