Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Inici a Terrassa del procés de la reforma horària

21 Septembre 2016 Redacció:El procés participatiu per implantar la Reforma Horària que el Govern català vol dur a terme al llarg de 2017 va arrencar ahir dimarts, 20 de setembre, a Terrassa. El Casal de la Gent Gran Ca n'Aurell (c/ de Nicolau Talló, 191) va acollir les primeres sessions del total de 24 programades a 12 municipis catalans. La primera, a les 18 h, va ser una conferència sobre la reforma horària i la participació ciutadana a càrrec del diputat al Parlament i impulsor de la reforma, Fabián Mohedano. La segona tindrà lloc el dia 27, de 16.30 a 20 h, i serà l'espai on es debatrà sobre els eixos de la reforma.

El procés impulsat per la Generalitat, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert i juntament amb la Iniciativa per a la Reforma Horària, té per objectiu donar a la ciutadania l'oportunitat d'expressar la seva opinió sobre com implementar els canvis que comporta la reforma horària en el funcionament ordinari de la societat. Les sessions serviran per debatre els reptes i les oportunitats que ofereix la reforma horària al conjunt de la societat catalana.

Terrassa, ciutat capdavantera

El Govern municipal valora molt positivament que la Generalitat hagi començat el procés participatiu a Terrassa, ciutat capdavantera en la promoció i implantació de polítiques relacionades amb els usos del temps i la reforma horària. Des de 2008 i fins a l'actualitat, l'Ajuntament ha impulsat diferents actuacions en aquest sentit. Una de les més rellevants va ser al 2014, en ser un dels primers municipis a adherir-se a la Iniciativa per a la Reforma Horària, que es va posar en marxa a finals de 2013 sota el lema "Ara és l'hora".

En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament està elaborant un seguit d'accions i activitats a desenvolupar a partir d'aquesta tardor, encaminades a la promoció i difusió de la reforma horària, i continuarà donant suport a les iniciatives que facin possible fer la transició cap a aquesta reforma i interactuar amb els diferents agents implicats a la ciutat per a potenciar-ne el debat.  

La reforma horària vol fer efectiu un canvi dels usos del temps envers un model més racional i concordant, tant amb els estàndards europeus com amb la cronobiologia de les persones. A més de Terrassa, les sessions presencials tindran lloc a Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant Més info

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant

Si parlem de Mollet del Vallès, no podem passar per alt la ...

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers Més info

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers

Gran La Festa Major de Blancs i Blaus promou l’enfrontament amistós entre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res!   ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès