Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Illa promet rebaixar-se un 30% el sou si és president de la Generalitat

5 Febrer 2021 Redacció: Andrea RodríguezSalvador Illa, el candidat del PSC a les eleccions, ha promès rebaixar-se un 30% el sou si és president de la Generalitat. L'exministre de Sanitat s'ha compromès a rebaixar el salari del president de la Generalitat al nivell del sou "més alt" d'un president d'una comunitat autònoma diferent a Catalunya, el lehendakari del País Basc. En un debat amb els diferents caps de llista a les eleccions a la 'Cadena Ser', Illa ha denunviat que el sou del president de la Generalitat és "tres vegades" el sou del primer ministre italià i gairebé el doble del president de Portugal o Espanya. Illa ha assegurat que cal "demanar" ingressos "justos", però també "predicar" amb l'exemple de "despeses justes" i estar "a prop de la gent". 

A més, Illa també ha interpel·lat directament a Laura Borràs, la cao de llista de JxCat, i ha assegurat que aquesta mesura "no depèn" de Madrid. "La dignitat de les institucions de Catalunya es predica d'aqueta manera, fent una reducció de sou a qui té el màxim salari", ha assegurat. No obstant, Borràs ha qüestionat que a Illa li sembli "tan indigne" el sou de la presidència de la Generalitat "per fer la feina", i ha proposat que la paga que es redueixi sigui la del Rei. "Reduïm les despeses de la Casa Reial? Si vol, les reduïm al 100%; deixem de pagar les despeses del rei fugat", ha replicat. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès