Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Henkel inverteix 35 MEUR en el seu nou 'hub' europeu per a la industria aeroespacial a Montornès del Vallès

4 Juny 2019 Redacció: ACN - Norma VidalEs tracta d'una planta de 14.000 metres quadrats, totalment automatitzada i que fabricarà adhesius estètics, estructurals i de seguretat pels avions

La multinacional alemanya Henkel ha posat en marxa un nou 'hub' per a la industria aeroespacial a Montornès del Vallès. La instal·lació, que és la primera d'aquestes característiques que la companyia crea a Europa, ha suposat una inversió de 35 MEUR. Disposa de 14.000 metres quadrats de superfície i produirà materials d'enginyeria com adhesius estructurals, estètics i de seguretat pels avions. Entre aquests destaquen els que s'instal·len a les turbines o a les ales per protegir els aparells dels llamps. Es tracta d'una planta d'última generació totalment automatitzada i equipada amb tecnologia 4.0. Les primeres entregues de producte es faran a finals de 2019 i la previsió és que la planta funcioni a ple rendiment abans que acabi el 2020. Disposarà d'una setantena de treballadors, més de la meitat dels quals seran enginyers i químics.

Henkel ha enfortit el seu vincle amb la industria aeroespacial amb la posada en marxa de la nova planta de Montornès del Vallès. Tot i que la companyia disposa d'una altra dedicada a la producció d'aplicacions per aquest sector a Huston, la fàbrica vallesana s'erigeix com el 'hub' europeu de la multinacional incorporant tecnologia d'última generació i una plantilla integrada en el seu 50% per personal altament qualificat. 'El sector aeroespacial està en ple creixement i en 20 anys doblarà els aparells que fabrica', ha apuntat Jaume Anguera, Plant Manager de Henkel Adhesius, que ha assegurat que la companyia ha decidit ampliar la seva capacitat de producció per donar resposta a aquesta elevada demanda. 'La nova planta ens permetrà créixer i alhora incorporarà les darrers innovacions tecnològiques', apunta Anguera. La instal·lació disposa de 14.000 metres quadrats, 3.000 dels quals corresponen a la fàbrica i 4.500 al magatzem. A diferència de la de Huston, està totalment automatitzada i disposa de mecanismes per garantit la transparència pels clients i superar els estàndards de qualitat i seguretat d'aquest sector. Segons ha explicat Anguera, a la fàbrica s'hi desenvoluparan materials de enginyeria com adhesius estètics, estructurals i de seguretat pels avions. Entre aquests destaquen els que s'enganxen a la base de l'avió per donar lloc al terra, els que es col·loquen a les turbines per dotar els aparells de major seguretat o els que es posen a les ales per protegir-les dels impactes dels llamps. 'Donem resposta a les demandes del mercat de solucions d'alt rendiment, rebaixar el pes o plantejar solucions més sostenibles', ha assegurat el responsable de Henkel Adhesius. Així mateix ha detallat que la voluntat de l'empresa és produir solucions pels principals productors aeroespacials i proveïdors europeus i també per d'altres continents. 300 MEUR de facturacióEn aquesta línia, la planta, que tot just ha començat a caminar, estarà en disposició de fer les primeres entregues de producte a finals d'aquest 2019. 'Creiem que funcionarà a ple rendiment a finals de 2020', ha assegurat Anguera que ha indicat que la previsió és que arribi a facturar 300 MEUR anuals. Pel que fa a la plantilla, tot i que en una primera fase només s'han incorporat 25 treballadors a la nova fàbrica, Anguera assegura que s'anirà ampliant aquesta xifra fins arribar a una setantena d'empleats. D'aquests el 50% seran enginyers, químics i també economistes. El responsable de Henkel confia que la meitat de la plantilla total del nou 'hub' procedeixi de poblacions vallesanes properes a Montornès. 'Estem en una zona on hi ha talent', ha afirmat Anguera que ha posat com a exemple l'acord que Henkel té amb la UPC de Terrassa.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montornès del vallès

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès