Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers limita a 30 quilòmetres per hora la velocitat a tota la trama urbana

14 Juliol 2020 Redacció: ACN - Norma Vidal

Població: GranollersLa mesura s'implantarà de forma progressiva i pretén pacificar el trànsit i potenciar l'ús del patinet i la bicicleta

Des d'aquest mes de juliol tots els conductors que circulin per Granollers ho hauran de fer a menys de 30 quilòmetres per hora. El govern municipal ha impulsat una mesura en aquesta direcció que afecta tota la trama urbana, excepte els polígons industrials, la ronda Sud i la carretera del Masnou. "Volem pacificar el trànsit, que la gent corri menys en vehicle privat i que es desplaci d'una altra manera, ja sigui en bicicleta o en patinet", ha explicat Juan Manuel Segovia, regidor de Mobilitat. Tot i que la implantació serà "progressiva", reconeix que "s'ha accelerat" a causa de la covid-19. Per ara, s'ha aprovat mitjançant un decret d'alcaldia, però la previsió és que el mes de setembre es modifiqui l'ordenança municipal de circulació.

La conversió de Granollers en Ciutat 30 ja és una realitat. Des de fa uns dies, s'ha instal·lat la senyalització vertical que informa sobre la nova normativa en punts clau del municipi. A més, aquesta setmana s'està pintant la calçada d'alguns carrers com per exemple, l'avinguda de Francesc Macià.Juan Manuel Segovia, regidor de Mobilitat, recorda que aquesta mesura ja s'incloïa en el Pla d'Acció Municipal (PAM) i apunta que diversos dels grups municipals amb representació al consistori també la portaven en els seus programes electorals. "Ha estat fàcil arribar a un consens perquè tots volíem un canvi de model", comenta. Explica que s'ha optat per fixar el mateix límit de velocitat a tot el municipi "per evitar confusions". Així, detalla que la nova normativa afectarà tota la trama urbana excepte els carrers que ja tenen limitacions de 20 i 10 quilòmetres per hora, a l'illa de vianants; els polígons industrials i els seus accessos; o les vies interurbanes com la carretera del Masnou o la ronda Sud. Recorda que en el cas d'aquesta última, qui haurà de fixar a quina velocitat s'hi pot circular serà la Generalitat, ja que és aquesta administració qui n'és titular. Segovia indica que la implantació serà "progressiva" i explica que la Policia Local informarà la ciutadania. En una primera etapa s'utilitzaran les càmeres de trànsit actuals per garantir que es respecti la normativa, tot i que més endavant podrien incorporar-se radars. Nova ordenança per a patinetsEn paral·lel a aquesta mesura, s'ha aprovat una ordenança especifica per regular l'ús dels patinets elèctrics i que entra en vigor aquest dimarts. "Contempla aspectes com l'ús de casc, que has de tenir més de 14 anys per conduir un d'aquests vehicles o que no pots portar auriculars", remarca el regidor. Assegura que ja s'ha imprès la informació gràfica sobre aquesta normativa, i ha dit que es repartirà a equipaments municipals i a botigues que comercialitzen aquesta mena d'aparells. Segovia afirma que l'executiu local preveu modificar l'ordenança municipal de circulació el proper mes de setembre per incloure tots aquests canvis sota un mateix paraigües. "No volem anar fent modificacions puntuals com la de la regulació dels patinets, sinó un canvi més contundent", explica. Així, també s'hi inclouran d'altres mesures, com ara la prohibició d'estacionar motocicletes a les voreres, per facilitar la mobilitat a peu; algunes propostes que provenen de la Policia Local i també d'altres temes de caire més jurídic.

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès