Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers amplia i renova tres àrees de joc infantil a les places de la Corona i del Ciclista i als Jardins de Can Comes

10 Juliol 2020 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament de Granollers

Població: GranollersLes actuacions formen part d'una de les propostes més votades del pressupostos participatius

Aquest dimecres al matí s'ha fet una visita a les àrees de joc infantils que s'han renovat i ampliat i que s'inclouen en la proposta  "més parcs infantils al centre", una de les més votades dels pressupostos participatius. Jordi Terrades, regidor d'Hisenda, ha explicat que gairebé tots els projectes escollits en el procés ja s'han executat, només falten els aparcaments segurs per a bicicletes i ha afirmat que "ha estat una bona experiència que volem seguir tirar endavant. De fet en els pressupostos d'aquest any tenim ja una partida reservada. Probablement, però, hi haurem d'afegir algunes modificacions perquè els projectes seguin més concrets i relacionats amb un espai físic determinat". En el cas concret de les àrees de joc intantil Albert Camps, regidor d'Espais Verds, ha explicat que les actuacions han generat "nous espais d'aventura, de descoberta i de gaudi i que s'ha apostat per jocs menys tradicionals, inclusius i per a diverses edats".

Així, a la plaça de la Corona les actuacions, que han tingut un cost de 48.047,99 euros, IVA inclòs, han consistit en la substitució del cautxú de les àrees existents a la plaça, que estava malmès, així com dos dels seus elements de joc i s'han creat dues petites àrees al costat de la torre d'aigua. També s'ha substituït el balancí existent per una figura estàtica i l'element de gir és més petit. A les noves àrees hi ha un petit element d'escalada, per infants a partir de 2 anys i unes molles, a partir de 4 anys. En aquesta espai encara resta per instal·lar-hi uns jocs verticals inclusius. L'objectiu d'aquesta reforma ha estat ampliar el valor lúdic de la plaça per als infants més petits, un espai que té molta pressió social, que conviu amb dos mercats setmanals i és escenari d'activitat diversa. 

A la plaça del Ciclista s'hi han instal·lat dos nous jocs infantils en substitució de l'únic joc que hi havia. El primer element que s'hi ha posat és per a infants de 6 a 12 anys, on poden posar a prova la seva força i equilibri. El segon és una estructura compacta multijoc, integradora i accessible amb cadira de rodes, destinada a infants de 2 a 8 anys. La inversió en aquest cas ha estat de 52.187.66 euros, IVA Inclòs.

Els Jardins de Can Comas també ha incorporat uns jocs especials. Es tracta d'elements de línies molt "netes", quasi "zen" que aprofiten la llum solar per activar uns leds o per alliberar una llum suau quan es fa fosc. Les molles també aprofiten el moviment de joc dels infants per activar uns leds interns. D'aquesta manera, a més del joc, s'afavoreix l'aprenentatge sobre la generació d'energia solar i cinètica. En aquest cas la inversió ha estat de 34.425,09 euros, IVA inclòs.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès