Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Francesc Puigpelat guanya el Premi Ferran Canyameres de novel·la amb 'El dia que Josep Pla va bufetejar Adolf Hitler'

22 Juliol 2020 Redacció: ACN - Barcelona

Població: TerrassaLa Nit del Misteri es trasllada al 22 de setembre a la Nova Jazz Cava de Terrassa

L'escriptor Francesc Puigpelat i Valls ha guanyat el XXIX Premi Ferran Canyameres de novel·la amb 'El dia que Josep Pla va bufetejar Adolf Hitler'. Enguany, la Nit del Misteri, organitzada per Òmnium Terrassa, es trasllada al 22 de setembre de 2020 a la Nova Jazz Cava de Terrassa, si la situació sanitària ho permet. El premi de novel·la Ferran Canyameres té una dotació de 5.500 euros. En el marc els premis literaris de la Nit del Misteri també es lliuren altres premis vinculats amb el gènere policíac, d’intriga i misteri, com el premi de narracions curtes Ferran Canyameres -32a edició-, que ha recaigut en Jordi Ortiz i Casas per l’obra 'Què va fallar?'

A la Nit del Misteri també es lliuren dos guardons adreçats als escolars: el Premi Maria Rovira -26a edició- i el Premi M. Montserrat Oller -19a edició-, dirigit als alumnes d’ensenyament secundari i postobligatori, i als de cicle superior de Primària, respectivament. El 26è premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d'ensenyament secundari ha recaigut en Gerard Fondevila Carreras, de la categoria 1r i 2n d'ESO de l'escola Petit Estel de Terrassa per 'El misteri del bolígraf de Veneçuela'; en la categoria 3r i 4t d’ESO, el premi ha estat per Maria Mitjavila Cortina, de l'escola El Cim, per 'La regenta'; en la categoria de batxillerat i cicles formatius, la guanyadora ha estat Marta Díaz de Quijano Ezpeleta, de l’Institut Montserrat Roig per 'Darrere teu'. El 19è premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de 5è i 6è de Primària ha estat per Ivet Graugés Cortès, alumna de 5è de l'escola El Cim amb 'El vagó 34', i en Clara Callén Rusiñol, de 6è de l'escola Vedruna Vall amb 'El Mosso'. En l'apartat del gènere policíac, durant la Nit del Misteri també es lliura el premi de poesia Enric Gall, que promou els valors ciutadans. Aquesta 16a edició del guardó l’ha guanyat Àngel Fabregat Morera per 'Esquerdes'.Des de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa, convoca el premi Ferran Canyameres de narracions curtes en homenatge a l’escriptor terrassenc. Després, a partir del 1990, s’hi suma el Premi de novel·la Ferran Canyameres i, actualment, inclou també els premis Maria Rovira i Montserrat Oller, destinats a alumnes de primària, secundària i postobligatòria, i el premi de poesia Enric Gall. Tots els premis estan relacionats amb el gènere policíac, d’intriga o misteri, menys el de poesia Enric Gall, que promou els valors ciutadans. L’atorgament i el lliurament dels premis, la Nit del Misteri, que va començar celebrant-se el juny de 1994 i es fa coincidir amb el solstici d’estiu, es produeix durant un acte literari que té lloc a la Nova Jazz Cava de Terrassa a final de juny. Enguany, però, la pandèmia de la covid-19 ha obligat a ajornar l’acte d’entrega dels guardons.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès