Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Francesc Juzgado recuperarà l'alcaldia a Parets del Vallès un cop es confirmi la trencadissa de l'actual govern

13 Gener 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Parets del VallèsEl socialista Francesc Juzgado recuperarà l'alcaldia de Parets del Vallès un cop es confirmi la trencadissa de l'actual govern local. Fins dimecres al matí, ERC i Parets per la República han mantingut sobre la taula la proposta als seus companys de govern, Sumem Esquerres, de convocar la comissió del seguiment del pacte de Govern Plural, un mecanisme per garantir el compliment dels acords rubricats l'any 2019, plantejament, però, que la formació municipalista ha rebutjat. No obstant, es manté la iniciativa de presentar, de manera conjunt amb el PSC, una moció de censura per treure l'alcaldia al republicà Jordi Seguer i retornar-la a Juzgado, qui va ser batlle entre 2018 i 2019, en un ple que se celebrarà el 27 de gener. 

En una roda de premsa de l'alcalde Seguer, juntament amb el portaveu d'ERC, Kènya Domènech i la regidora de Parets per la República Neus Jordà, ha lamentat la falta d'entesa amb els seus socis de govern. "Segueixen sent regidors del Govern Plural contra qui han presentat la moció de censura", ha esmentat. D'aquesta manera, considera que Sumem Esquerres sí pot presentar la moció de censura, la qual és legítima, si bé susposarà un greuge. "Qui més perd amb aquesta moció és Parets del Vallès i els ciutadans que van dipositar els seus vots al maig de 2019 per un canvi", ha afegit. Per aquest motiu no entén com els seus socis han optat per retornar l'alcalia als socialistes, de qui deien durant la campanya voler treure del poder després de 36 anys. Tot seguit, Casadandra García, portaveu de Sumem Esquerres, admet que no hi ha hagut un element el qual hagi provocat la trencadissa. "És un desgast des del primer dia, estàvem a gust amb l'acord a què havíem arribat, però hi ha hagut un incompliment repetitiu del pacte", afegeix. 

Casandra García també ha volgut esmentar la manca de consens en la presa de decisions, o que es governi "a cop de xarxes socials" sense tenir una prioritat ni projecte de futur per a la localitat. "Tot això fa que considerem que l'alcalde està incapacitat per a seguir governant", comenta. Sumant aquesta mala entesa, segons Francesc Juzgado, portaveu socialista i canidat a l'alcaldia, també es reprodueix amb l'oposició. "Hem acabat l'any sense un pressupost per al 2021 i no ens hem assegut ni una vegada a parlar amb el govern d'aquest tema", esmenta. 

D'aquesta manera, van apostar per apropar posicions amb Sumem Esquerres, amb qui comparteixen "una visió municipalista", per així sumar forces, repartint les competències del futur executiu en què els actuals membres de govern mantindran les funcions que desenvolupen a dia d'avui. Així entre els dos obtindran set regidors dels PSC i tres de Sumem Esquerres, superant la frontera dels nou representants necessaris pr gaudir de la majoria absoluta que els permeti governar. La previsió és que el ple per debatre la moció de censura se celebri el 27 de maig al punt del migdia. 

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

parets del vallès

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès