Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Esquerra Republicana Sabadell proposa  una taula d’atenció primària amb els  grups municipals i la Generalitat

20 Novembre 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: SabadellEl grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Sabadell proposa als cincs partits del consistori que la institució, creï un grup de treball, amb el Departament de Salut de la Generalitat "per estudiar i definir millores en l'àmbit de l'atenció primària al Poblenou i al conjunt de la ciutat". La proposta republicana, es debatrà a la junta de portaveus del dijous dia 26 de novembre, també insta el govern municipal PSC-Podemos a facilitar targetes de transport amb viatges de la TUS gratuïts a tots els usuaris del Poblenou que hagin de ser atesos al proper CAP La Serra de Torre-romeu.

Glòria Llobet, responsable de salut del Govern Republicà, ha apuntat "La Covid-19 ha afectat irremeiablement l'atenció primària de tots els barris de Sabadell i de tot el país; està havent-hi un esforç del govern de la Generalitat per adequar-los a la nova situació i, també, reforçar-los. El consultori del Poblenou ha hagut de tancar en aquest moment excepcional de pandèmia per motius de seguretat: no compleix les condicions mínimes per donar servei de manera segura. i la decisió presa garanteix la salut dels professionals i dels pacients. Mentrestant, els malalts crònics o greus han rebut atenció sanitària domiciliària, que ha crescut molt tant en medicina com en infermeria. Cal una taula de treball Ajuntament-Generalitat amb tots els grups municipals per estudiar i definir millores en assistència primària davant les noves necessitats tant al Poblenou com en altres barris de Sabadell".

Gabriel Fernàndez, portaveu d'Esquerra Republicana, ha informat "La prioritat absoluta ara per a nosaltres és el dret a la salut i la vida de la nostra gent. Proposem crear una taula de treball amb tots els grups municipals i el Departament de Salut sobre la base de l'evidència científica, la lleialtat institucional, la cooperació entre administracions i el diàleg amb els veïns per definir la millor atenció i una resposta de qualitat al Poblenou i al conjunt de la ciutat. Quan s'acabi aquest excepcional, aspirem que l'atenció primària millori sensiblement no només al Poblenou, sinó, també, a tot Sabadell. El consultori del barri compleix una funció no només sanitària, sinó també social, que també hem de cuidar. Cal trobar, plegats, la millor fórmula possible". "Instem el govern municipal a activar immediatament el mecanisme perquè els veïns del Poblenou que hagin de ser atesos al CAP La Serra de Torre-romeu puguin desplaçar-s'hi amb la TUS de manera gratuïta. No entenem com l'executiu local no ha pres encara aquesta mesura que sí que és a les seves mans i que fins i tot li ha suggerit la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, en una carta a la regidora de Salut en què es posa a la disposició del consistori".

 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès