Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Escoltes de l’AE Makalu de Sant Feliu de Codines viuran un intercanvi cultural a Uganda

31 Juliol 2019 Redacció: Redaccio Aquest campament internacional és el resultat d’un projecte de treball, implicació i compromís del grup d’escoltes al llarg de tot l’any.

Durant 3 setmanes les joves escoltes de 17 a 19 anys, dinamitzaran activitats amb infants de l’orfenat  Mupenzi Children’s Home.

 La unitat de claneres (grup de joves d’entre 17 i 19 anys) de l’agrupament escolta Makalu, de Sant Feliu de Codines, es desplaçaran aquest agost a Uganda en un projecte d’aprenentatge intercultural en el que també coneixeran el treball de l’ONG Petits Detalls per fomentar l’educació, l’apoderament de les dones i l’atenció als infants orfes al territori. Precisament, a part de conèixer el treball de l’organització i la realitat del país, el grup d’escoltes tindrà un contacte molt directe amb aquests infants orfes del centre Mupenzi ja que hi dinamitzaran activitats i fomentaran la coneixença i l’intercanvi cultural.

 

Per poder fer realitat aquest campament, el grup d’escoltes porta tot l’any treballant en el projecte: des de conèixer la realitat del país, treballar l’empatia o els prejudicis entre d’altres. També ha suposat un alt grau d’implicació i compromís per part dels joves que han desenvolupat tot el treball pedagògic al voltant d’aquest campament, han gestionat tots els temes burocràtics, financers etc.

 

Aquest campament internacional comença el proper 18 d’agost. Hi participen 7 persones de l’agrupament escolta Makalu: 4 claneres (joves d’entre 17 i 19 anys) i tres caps (joves monitors voluntaris).  L’objectiu de l’agrupament escolta Makalu és que la col·laboració amb la ONG Petits Detalls vagi més enllà d’aquesta vivència a Uganda i que, un cop hagin tornat a Sant Feliu de Codines, a partir del 8 de setembre, l’agrupament pugui donar suport a les tasques de divulgació i sensibilització de l’organització.

 Sobre l’AE Makalu i Escoltes CatalansL’Agrupament Escolta Makalu va néixer l’any 2007 a Sant Feliu de Codines. Forma part d’Escoltes Catalans, l’associació laica de l’escoltisme català que aplega més de 4.000 infants i joves repartits en una quarantena d’agrupaments en dotze comarques catalanes. Escoltes Catalans és membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) i de les dues organitzacions internacionals juvenils més nombroses del planeta: l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Guies Escoltes (WAGGGS).

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant feliu de codines

Els nostres reportatges

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant Més info

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant

Si parlem de Mollet del Vallès, no podem passar per alt la ...

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers Més info

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers

Gran La Festa Major de Blancs i Blaus promou l’enfrontament amistós entre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res!   ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès