Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Es treballa per fer visitables els jaciments arqueològics de Ca l'Estrada, a Canovelles

19 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: CanovellesL'Ajuntament de Canovelles està treballant per a la museïtzació del jaciment neolític que actualment es troba al soterrani de l'escola Els Quatre Vents. L'objectiu és posar a l'abast del públic, tant local com d'arreu del territori, uns vestigis únics i de gran interès històric. Ahir es va presentar el projecte de museïtzació del jaciment arqueològic de Ca l'Estrada a l'equip directiu i a representants de l'AFA de l'escola Els Quatre Vents. el projecte preveu l'actuació a dos espais diferents: el soterrani, que es vol convertir en un espai visitable, i el vestíbul del centre educatiu, on es vol instal·lar la reproducció d'una de les cabanes. 

Concretament, a l'espai del vestíbul de l'escola es proposa la instal·lació d'una rèplica d'una cabana neolítica, tal com podrien ser les que es van trobar, i de plafons explicatius sobre el jaciment. Pel que fa a la part inferior, on es conserven part de les restes in situ, es proposa una intervenció per recuperar i consolidar les restes, actualment cobertes amb geotèxtil i terres. A més, es pretén realitzar un gran muyral a la paret nord on es recreï el poblat neolític de Ca l'Estrada, recrear una de els tombes a escala real, i instal·lar dues vitrines amb el material arqueològic trobat. 

El projecte de museïtzació ha estat realitzat per l'empresa d'arqueologia i patrimoni Arrago SL i, més concretament, per Joana Melo i jordi Roig, director d ela intervenció arqueològic del 2016 en què es van trobar les restes. A més, el docuemnt inclou un càlcul aproximat del què costaria fer realitat el projecte i que ascendeix a prop de 32.000 euros. Ara, i amb el projecte ja redactat, l'Ajuntament de Canovelels té previst fer els passos pertinents per poder començar a museïtzar l'espai a finals d'aquest 2021. 

La museïtzació d'aquest espai està vinculada al Centre d'interpretació del municipi, que està previst traslladar-lo a Ca la Piua en un futur, i al parc arqueològic de Ca l'Estrada, que es vol construir a l'entorn per recrear la vida i l'aspecte que tindria el poblat neolític. Amb tot, es pretén posar el nom de Canovelles dins el mapa patrimonial de Catalunya i, especialment, pel que fa al passat neolític. Les diverses accions que es volen dur a terme tenen un clar objectiu didàctic i la voluntat de fer comprensible els elements del patrimoni que faciliten ponts de diàleg entre el present i el passat. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

canovelles

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès.  Portes Obertes Escoles del Vallès ...

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa Més info

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa

Un dels altres equips catalans, aquest cas del Vallès Occidental, que està ...

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Més info

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès

Volia aconseguir fer els més de 8.000 metres del K2 a ...

Les entitats esportives de La Garriga reclamen respostes urgents Més info

Les entitats esportives de La Garriga reclamen respostes urgents

De la mateixa manera que a la resta de municipis catalans, la ...

L’equip de José Solivelles amb ganes de recuperar la bona dinàmica Més info

L’equip de José Solivelles amb ganes de recuperar la bona dinàmica

Tot i la delicada situació que ens està tocant viure a causa ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès