Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Es retira l’última línia elèctrica que transcorria pel Parc de Vallparadís

19 Febrer 2016 Redacció:El Parc de Vallparadís ja està lliure de torres elèctriques i cablejat aeri. Durant aquest matí, Endesa ha desballestat l’última línia elèctrica que transcorria pel parc de Vallparadís. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, ha visitat els treballs de desmuntatge del darrer tram de la línia, que s’ha dut a terme al tram sud del Parc de Vallparadís, concretament a la zona del torrent de la Font d’en Sagrera. Armengol valora molt positivament una actuació que “acaba amb l’impacte visual de les torres i el cablejat en el paisatge del parc, alhora que millora tecnològicament les infraestructures elèctriques. Una millora que ha de revertir en una major qualitat del subministrament elèctric a la ciutat i la disminució de les incidències”. Per al tinent d’alcalde, “és molt important que hi hagi noves inversions en la millora de la xarxa elèctrica de la ciutat”.

La retirada d’aquesta línia de mitja tensió a 25 kV culmina els treballs de reestructuració, iniciats per Endesa el 2008, de tota la infraestructura elèctrica del sector i que ha permès el desmuntatge del conjunt de línies que creuaven el parc en diversos punts. Tan sols restava aquest últim tram aeri de 200 metres de longitud, amb dues torres metàl·liques de 12 metres d’alçada i dos suports de fusta, des del carrer de Morella al carrer de Vallparadís, que unia, elèctricament parlant, els barris de Segle XX i de Can Palet. El desmuntatge ha estat possible després d’executar les connexions addicionals en diferents punts del municipi i després de dur a terme vàries actuacions a la xarxa.

L’Ajuntament i Endesa treballen de forma coordinada a través d’una taula tècnica, que es reuneix com a mínim dos cops a l’any, on es tracten les actuacions i inversions de la companyia a la ciutat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès