Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Es prorroguen les mesures actuals fins el 9 de maig

3 Maig 2021 Redacció: Andrea RodríguezEl Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dilluns la pròrroga de la majoria de restriccions contra la Covid-19 fins al 9 de maig. La nova resolució inclou les petites modificacions anunciades pel Govern el passat divendres: l'eliminació del topall de les 20.00 hores en l'horari dels parcs infantils i el permís per celebrar assemblees esportives de manera presencial amb un 50% de l'aforament i amb un nombre màxim de 500 persones -1.000 en espais oberts o amb ventilació forçada -. La resta de mesures es mantenen fins al diumenge 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma, i quan ja s'ha anunciat que s'ampliarà l'horari de la restauració fins a les 23.00h.

El Procicat decideix prorrogar les mesures actuals per fer front a la Covid-19. D'aquesta manera, es permet la lliure circulació per Catalunya. També, tornaran a les aules els estudiants de batxillerat i podran reobrir bars i restaurants dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17 hores. A més s'amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%. El comerç ja no tindrà limitació de metres quadrats, tot i quedar-se en l'aforament del 30%, i podran obrir els espais lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració. 

La resta de mesures ara vigents es mantenen. 

  • Comerços

Podran reobrir bars i restaurants dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17 hores i sense limitació de metres quadrats. 

Els comerços que obrin hauran de garantir que no se supera el 30% d'aforament. Podran obrir els equipaments culturals i les piscines situades en aquests espais. 

  • Restauració

Es mantindrà l'horari de 7.30 a 17 hores, amb un aforament del 30% i una distància de 2 metres entre comensals de taules diferents. Es segueixen fent sopars a domicili o per emportar.

  • Reunions de sis persones

El límit de reunions segueix sent de sis personesmés de dues bombolles. Es recomana que les trobades en espais tancats es restringeixin "tant com sigui possible" i es limitin a visites dependents. 

  • Equipaments esportius

Les classes a l'interior de gimnasos podran omplir fins al 50%, independentment del nombre d'alumnes. A l'exterior es podrà arribar al 50%, al mateix que a les piscines. Poden obrir els vestidors dels gimnasos

S'autoritzen les activitats extraescolars de tot tipus i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària.

Es reprenen les competicions esportives sub-16 i es permet el públic a les competicions esportives amb seient preassignat, excepte per a les estatals i internacionals que tenen prohibicions d'altres organismes. 

  • Educació

Com a nova mesura, tornaran a les aules els estudiants de batxillerat

Podran obrir els espais lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració. 

Segueix la recuperació del lleure i les extraescolar pels àmbits de Secundària, FP i Batxillerat.

Es podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació. Són escoles de preparació per a la formació reglada. 

S'ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. Continuen suspeses la resta d'extraescolars, a menys que estiguin organitzades pel propi centre educatiu respectant les bombolles. 

  • Cultura

Museus i blibliotques podran celebrar actes culturals.

Es mantenen les restriccions ja aplicades abans de les noves: aforament al 50% amb 500 persones com a màxim. Si són a l'aire lliure o amb bona ventilació es pot arribar a les 1.000 persones, amb un aforament màxim del 50%.

Podran obrir les llibreries als equipaments culturals, de forma que no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran tots els dies les que tinguin més de 400 metres quadrats. 

Es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l'aire lliure

  • Actes religiosos

S'amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès