Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Es posa sobre la taula el confinament per vegueries o regions sanitàries

9 Abril 2021 Redacció: Andrea RodríguezSergio Delgado, el subdirector de Protecció Civil, ha afirmat que correspon al Govern decidir si el confinament comarcal passa a ser per vegueries o regions sanitàries. En declaracions a Catalunya Ràdio, Delgado ha explicat que la feina d'anàlisi tècnica dels avantatges i desavantatges de cada possibilitat "ja està feta" i que "a qui correspon la decisió" és als departaments de Salut i Interior. A més, ha indicat que es fa sempre "condicionat a les necessitats de l'àmbit sanitari i les condicions epidemiològiques" i ha considerat que "el que ha de tenir prioritat" són les necessitats sanitàries. Ha afegit que l'anàlisi que fa Protecció Civil té en compte la mobilitat però també l'impacte social i econòmic de cada mesura. 

Delgado ha fet aquestes dclaracions poc abans que comencés la reunió del comitè tècnic del Procicat prevista per aquest divendres. Aquesta es desenvoluparà amb les propostes sobre la taula de diversos territoris, que reclamen que aquest confinament vagi més enllà de la comarca. Entre d'altres, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a insistir en demanar un confinament metropolità. També ho ha demanat l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i territoris com les Terres de l'Ebre o l'Empordà.

El subdirector ha apuntat que un confinament en unitats comarcals aconsegueix més contenció de la mobilitat, tot i que també provoca "més concentració" en les zones més densament poblades. En canvi, un confinament en unitats més grans "té menys contenció de les interaccions i la mobilitat i potser dels contagis". Ha apuntat que també cal tenir en compte les realitats "molt diferents" que es donen arreu del territori.

Delgado no ha volgut entrar a valorar si aquest confinament s'hauria de tornar a ampliar a partir del 19 d'abril i ha insistit novament que la decisió "correspon a l'àmbit politic". Segons el seu parer, però, s'han "d'ajustar" els pros i contra de cada possibilitat a les necessitats sanitàries. Amb tot, ha defensat que el confinament "té un benefici" en termes epidemiològics. 

"Posem sobre la taula el que hem estudiat i en comparativa amb evolució diferent dels territoris en aquest any, com han evolucionat els factors socials i econòmics, perquè tot això permeti prendre una decisió", ha detallat. 

D'altra banda, ha reconegut que la possibilitat de sortir de la comarca per anar a espectacles culturals "va estar en les diferents propostes que es van traslladar a nivell tècnic" però ha reiterat que "de moment la norma no ho contempla". Un cop més, ha afirmat que serà l'àmbit directiu del pla qui haurà de decidir si això es reconsidera o no. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès