Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

ERC vol transformar la carretera N-150 en l'avinguda metropolitana del Vallès Sud

5 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Cerdanyola del VallèsEsquerra Republicana es compromet a impulsar al Parlament de Catalunya la transformació de la carretera N-150 entre Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac en l'avinguda metropolitana del Vallès Sud. Juli Fernàndez, el candidat republicà número 17 per Barcelona el 14-F, alcalde de Sabadell 2015-2017 i actual delegat del govern a la regió metropolitana, ha presentat la proposta de pacificació de la via acompanyat de Jordi Sànchez, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Montcada; Helena Solà, portaveu d'ERC a Cerdanyola, i Lurdes Serra, portaveu d'ERC Ripollet. 

Juli Fernàndez ha afirmat que "creiem que aquest projecte és necessari per a les ciutats perquè som en un context d'emergència climàtica, i perquè la proximitat dels nostres veïns a vies d'alta capacitat no és ni el millor per a la seva salut ni és el millor model per combatre la crisi ambiental". "El nostre compromís és, des del Parlament de Catalunya, en la propera legislatura, treballar perquè així pugui ser una realitat i perquè el govern de la Generalitat, conjuntament amb els ajuntaments que formen part d'aquest entorn, tingui la capacitat d'arribar a acords que facin possible aquesta avinguda metropolitana que pensem que és el millor pels veïns de les diferents ciutats". 

D'aquesta manera, els republicans defensen que cal una millora de la qualitat urbana de la N-150 per configurar-la una veritable avinguda metropolitana, tot recobrant el seu caràcter humà d'enllaç entre municipis. I que, per això, cal una nova mobilitat activa que recuperi la connectivitat i trenqui les actuals barreres de continuïtat urbana. El partit considera que l'hegemonia del vehicle privat ha provocat tots els impactes negatius en la salut de les persones, i ara toca garantir la mobilitat de vianants i bicicletes, potenciar el transport públic, la seva accessibilitat i la imprescindible intermodalitat, avui en dia inexistent, en un eix que ha d'esdevenir una centralitat del Vallès Sud. 

Finalment, el futur d'aquest àmbit passa, segons ERC, per la transformació urbana, per crear oportunitats per a noves activitats i transformar el teixit urbà mantenint també el patrimoni industrial que cal protegir. La proposta republicana també contempla preservar els espais oberts existents, permetre la seva permeabilitat i la necessària connexió natural entre ells. 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès montcada i reixac ripollet


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès