Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Endesa substitueix amb cable trenat part de la línia elèctrica del Parc de Collserola

4 Agost 2020 Redacció: ACN - Sant Cugat del Vallès

Població: Sant Cugat del Vallès


L'actuació s'ha fet amb helicòpter per minimitzar l'impacte sobre l'espai natural

Endesa ha substituït amb un innovador cable trenat part de la línia elèctrica del Parc Natural de la Serra de Collserola a la zona de Sant Cugat del Vallès. L'actuació, enllestida aquest dimarts, comporta l'ús d'una tecnologia l'última generació, que fins ara només s'havia utilitzat en línies de baixa tensió. La companyia destaca que el cable trenat representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia. El nou tipus de cablejat al parc forma part del projecte Pla de Collserola amb què la firma es va comprometre des del 2017 a racionalitzar la xarxa aèria d'alta, mitjana i baixa tensió, amb un projecte de 134.000 euros. L'actuació d'aquest dimarts s'ha fet amb helicòpter per minimitzar l'impacte a l'espai natural.

Endesa destaca que el nou disseny és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda més integrat en l’entorn natural, reduint també el risc d'incendi forestal. Els treballs, que s’han executat a la zona compresa entre el camí de Can Fló, el carrer Cedrela, l’avinguda Pere Planas i la carretera BP-1417, han suposat la retirada de 15 suports i d'1,3 quilòmetres de cable. Per aguantar el pes dels 850 metres de nou cable trenat de mitjana tensió, s’ha instal·lat 18 suports de xapa metàl·lica plegada i amb elements anti-escalada.Línia trenada a Cerdanyola del VallèsAquesta és la segona intervenció d’aquestes característiques emmarcada dins del Pla Collserola. El passat mes de desembre es van fer uns treballs similars a Cerdanyola del Vallès, a la zona boscosa propera al Centre de Formació i Treball Flor de Maig. Allà es van substituir 1.320 metres de cablejat nu convencional per 480 de nou aeri trenat, i es van canviar 10 suports antics per 10 de nou disseny. Aquells treballs es van completar amb la reforma integral d’un centre de transformació.Pla per racionalitzar la xarxa elèctrica de CollserolaEndesa i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van signar un conveni en el qual la firma elèctrica es compromet a racionalitzar les infraestructures i les instal·lacions elèctriques de la Companyia que es troben situades dins d’aquest espai natural. El pla inclou, entre d’altres, la reducció d’un 19% del traçat aeri i la substitució d’un 21% del cablejat convencional pel sistema trenat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès