Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

En marxa una borsa comarcal de lloguer assequible al Vallès Occidental

26 Abril 2016 Redacció:Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha posat en marxa una borsa comarcal de lloguer assequible. Aquesta borsa va dirigida a propietaris que estiguin disposats a llogar el seu habitatge per sota del preu del mercat i d’altra banda, a persones que necessiten llogar un habitatge a preus assequibles.

Aquestes persones han de complir uns requisits, com per exemple estar inscrits al registre de sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya. Des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge es farà la mediació de la borsa i es treballarà amb aquells ajuntaments que hi estiguin interessats. Aquesta actuació compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i neix arran d’un conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya.

L’avantatge que els propietaris poden obtenir d’aquesta borsa, consisteix en un paquet d’actuacions que s’ofereix de manera gratuïta i que passa per: la recerca del llogater adequat mitjançant les nostres bases de dades, assegurances de multirisc de la llar i de defensa jurídica, elaboració del contracte de lloguer amb seguiment i intermediació durant la seva durada, i tramitació de la garantia d’Avalloguer de la Generalitat de Catalunya per cobrir possibles impagaments de la renda.

Els materials i procediments de la borsa comarcal d’habitatge assequible s’han posat a punt després d’haver fet amb èxit una prova pilot a Badia del Vallès. Aquesta primera experiència ha permès la signatura de 5 contractes de lloguer. Actualment la borsa té inscrits 19 usuaris més, que compleixen els requisits establerts i que estan interessats en trobar habitatge de lloguer assequible a la comarca.

El conseller delegat d’habitatge, Pol Altayó, assegura que “l’objectiu és mobilitzar l’habitatge buit de la comarca per contribuir a donar una solució a un problema evident d’accés a l’habitatge”.

Els ajuntaments interessats en disposar d’aquest servei ho hauran de comunicar al Consell, per tal de definir conjuntament l’actuació al municipi. Inicialment es distribuirà material informatiu a la població i es faran xerrades per informar propietaris/àries o potencials llogaters/es. Els serveis comarcals portaran a terme l’atenció individualitzada dels usuaris i faran la revisió “in situ” d’habitatges susceptibles de ser gestionats mitjançant la borsa.

Aquest projecte neix amb la voluntat de col·laborar estretament amb els ajuntaments interessats en participar-hi  activament, la qual cosa contribueix a mantenir una anàlisi constant del servei que es dóna des del Consell Comarcal, el qual podrà evolucionar en funció de la demanda i dels recursos disponibles.

A la pàgina web de l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’usuari podrà accedir a la informació i descarregar la documentació i formularis que es requereixin per a la prestació del servei.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès