Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els veïns de Rubí defensen que no són "racistes" però alerten que ubicar 80 MENA a la població "no és una solució viable"

15 Maig 2019


Els veïns del barri de Can Rosés de Rubí es defensen de les crítiques rebudes després que dimarts prop de 200 persones protagonitzessin una protesta ciutadana en contra de la ubicació de 80 MENA a l'antic hotel Terranova de la població i escridassessin la directora general de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes. "No som racistes, el que volem és una solució viable per aquests nens però posar-los aquí tots junts i el dia que compleixin divuit anys deixar-los al carrer no és el més just", ha explicat la Conchita, una de les portaveus de la plataforma Stop Centre de Menors Rubí, que els veïns han creat per expressar el seu rebuig a la decisió del Govern. Els habitants del barri tenen previst tornar-se a reunir aquest dimecres per la tarda per decidir quines accions duen a terme en els propers dies.El habitants del barri de Can Rosés de Rubí adverteixen que no acceptaran la proposta de la DGAIA per traslladar una vuitantena de MENA d'entre catorze i divuit anys que fins ara es trobaven a Sant Just d'Esvern, i ubicar-los a l'antic Hotel Terranova. Consideren que aquests joves necessiten una "atenció personalitzada" i desconfien que el Govern tingui prou recursos per poder-los atendre de forma adequada. "Diuen que portaran un tutor per cada sis menors, un metge i un psicòleg, però sabem que en d'altres centres no s'estan complint aquests ràtios", comenta l'Alba, una de les portaveus de la plataforma Stop Centre de Menors Rubí que considera que aquests nois es trobaran "desemparats". Així mateix alerta que la decisió no s'ha meditat suficient i que es deu a motius econòmics. Així, explica que l'edifici no disposa d'un espai comú per poder fer activitats i afirma que els joves hauran d'estar a les seves habitacions. "No volem que els fiquin aquí tancats i abandonats a la seva sort", lamenta l'Alba que exigeix una "integració total i que se'ls respecti com a persones que són". Al seu torn, la Conchita, una altra de les membres de la plataforma, justifica la protesta que va tenir lloc dimarts quan prop de 200 persones van escridassar la directora general de la DGAIA de la Generalitat, Ester Cabanes, perquè assegura que els veïns estan preocupats. "No som racistes, el que volem és una solució viable per aquests nens", explica la veïna, que opina que reunir vuitanta joves en aquest edifici no és una bona idea. "Ni ells podran controlar-ho perquè no tenen prou mitjans", apunta. Alhora adverteix al Govern que aquesta qüestió se'ls està "anant de les mans". Els integrants de la plataforma tenen previst reunir-se aquest vespre per determinar quines accions duen a terme en els propers dies. Al llarg de tot el matí, diversos veïns de Can Rosés, un barri residencial de Rubí, han expressat el seu malestar als mitjans de comunicació i han remarcat que la protesta de dimarts no va ser violenta. Per la seva banda, una patrulla dels Mossos d'Esquadra s'ha apropat a la zona i ha conversat amb alguns dels afectats.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

  Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res! ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès