Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els treballadors de Cepsa faran una vaga als centres residuals de Zona Franca i Mollet

11 Octubre 2021 Redacció: puntvalles

Població: BarcelonaEls treballadors de Cespa Gr als centres de residus de Zona Franca i Mollet del Vallès faran vaga del 13 al 15 d'octubre per exigir la fi de discriminacions salarials.

El sindicat CCOO assegura que l'aturada arriba després de "reiterats incompliments" dels compromisos de la companyia, a qui acusen de negar-se a negociar. La plantilla denuncia que als centres de Zona Franca i Mollet hi ha personal sense cobrar uns incentius de productivitat que sí que reben altres companys de les mateixes plantes, i que poden arribar a suposar una diferència de sou del 144%. Fonts de CCOO apunten a l'ACN que el motiu de la discriminació rau en què tots els treballadors formen part d'un mateix grup empresarial però estan contractats per diferents filials.

Comissions Obreres assegura que la situació afecta prop de 140 treballadors de totes les categories de personal, des de conductors a ajudants, passant per especialistes, peons, operaris de neteja, mecànics, basculistes, personal d'oficines i palistes.

Els centres de Cespa de Zona Franca i Mollet assumeixen actualment el tractament de residus voluminosos de l'AMB que poden ser valoritzables. També s'ocupen de la recollida d'escombraries d'empreses privades, com supermercats i indústries, i de centres hospitalaris i penitenciaris.

Segons explica el sindicat en un comunicat emès aquest dilluns, els serveis mínims decretats pel Departament de Treball són del 25% a totes les activitats, fet que consideren "abusiu" perquè recalquen que els centres on es farà la vaga es dediquen a la valoració i transport de residus no perillosos. "Aquest decret de serveis mínims atempta de manera greu contra els drets fonamentals dels treballadors i treballadores en el seu exercici dels drets de vaga, llibertat sindical i el de manifestació", afirma CCOO.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

barcelona mollet del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès