Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els tecnòlegs de l'Institut Banús van anar d'Erasmus+ a la República Txeca després de la pandèmia

21 Octubre 2021 Redacció: puntvalles

Població: Cerdanyola del VallèsDe l’11 al 16 d’octubre dinou alumnes de Batxillerat tecnològic van viatjar a la República Txeca per conèixer els seus socis de projecte en persona, malgrat que, els participants irlandesos no van poder unir-se a causa de les restriccions de la pandèmia.

L’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès col·labora amb programes Erasmus+ de forma activa. Així doncs, des de l'àmbit tecnològic participen en el projecte anomenat "Internet of things for future" juntament amb l’escola Coláiste Choilm de la població de Swords (Dublín) a la República d’Irlanda, i l’escola Biskupske Gymnazium de Brno a la República Txeca. En aquest programa es pretén mitjançant les noves eines tecnològiques: interpretar, descobrir i analitzar el seu funcionament a fi d’aplicar els seus coneixements en un futur revolucionari.

Al llarg de la seva estada a Brno, a través de diversos tallers van treballar conceptes fonamentals de programació que incloïen: Python, targetes codificables com la micro:bit o la Raspberry Pi i la interacció directa amb el núvol. Així doncs, no només van tenir la superba oportunitat d’utilitzar instruments informàtics, sinó també han creat vincles socials únics que han contribuit a millorar les seves habilitats comunicatives en anglès.

Els tallers tecnològics anaven acompanyats de rutes turístiques i culturals per diversos indrets, com ara: la ciutat de Praga destacant-ne el seu rellotge astronòmic, la ruta pel barri jueu o el castell. Una altra parada obligatòria fou la del parc natural de Lednice i els carrers populars de Brno on foren convidats a visitar la Faculty of Information Technology.

Finalment, després d’una experiència magnífica, s’espera que es tornin a reunir els tres centres, aquest cop a Dublín, la primavera del 2022, on tots junts prosseguiran treballant en aquest projecte, fins a la data prevista de cloenda el 2023 a Barcelona amb l’objectiu d’exposar els seus aprenentatges.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès