Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els Mossos d'Esquadra activen controls d'alcoholèmia i drogues a les carreteres en el marc del Pla Grèvol

18 Desembre 2015 Redacció:


Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de les vuit Àrees Regionals de Trànsit han posat en marxa, amb motiu de les festes nadalenques i de manera coordinada amb el Servei Català de Trànsit, una campanya de control d'alcoholèmia i drogues a les vies interurbanes de tot Catalunya. Des del 10 de desembre i fins el proper dia 20, els agents realitzen controls aleatoris a qualsevol hora del dia però especialment en els horaris pròxims als dinars i sopars.
 
L'objectiu és garantir la seguretat en la mobilitat de les persones, reduir el nombre de morts i de ferits greus en accidents de trànsit, prevenir el nombre d'accidents on l'alcohol pot estar present en el moment del sinistre i conscienciar els conductors sobre les conseqüències negatives dels accidents de trànsit. Paral·lelament, el Servei Català de Trànsit està reforçant, a través dels panells informatius de contingut variable, missatges relatius a la campanya.
 
Aquesta campanya forma part de les diferents accions que el Cos de Mossos d'Esquadra realitza en el marc del Programa Operatiu Especial (POE) Grèvol amb l'objectiu de prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc.
 
Aquest pla es complementa amb la posada en marxa de mesures en els àmbits de la mobilitat i l'oci nocturn. Així, l'increment aquests dies del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària com als transports públics, comporta que s'activin també controls de trànsit per evitar l'augment de la velocitat i el consum d'alcohol i drogues en horaris i dates específiques, coincidint amb els dinars i sopars d'empresa.
 
Segons les dades recollides per l'Observatori Europeu de la Seguretat Viària aproximadament el 25% de les morts en carretera estan relacionades amb la presència d'alcohol en els conductors. A més, a mesura que augmenta la concentració d'alcohol en sang en el conductor, també ho fa la probabilitat de patir un accident de trànsit.
 
Per aquest motiu, el control de la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques o de les drogues es considera un dels eixos estratègics d'actuació policial en l'àrea de l'accidentalitat mortal i greu.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant Més info

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant

Si parlem de Mollet del Vallès, no podem passar per alt la ...

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers Més info

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers

Gran La Festa Major de Blancs i Blaus promou l’enfrontament amistós entre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res!   ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès