Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els bars i restaurants del Vallès celebren la seva reobertura a partir de dilluns

20 Novembre 2020 Redacció: Andrea RodríguezA partir del dilluns 23 de novembre Catalunya es trobarà dins del tram un del pla de la desescalada. Hi ha hagut molts sectors els quals han hagut de patir les conseqüències del que ha arribat a provocar la pandèmia, però el sector de la Hostaleria ha sigut una de les grans víctimes del covid-19. No obstant, a partir de dilluns els bars i restaurants ja podran obrir entre les 06.00h del matí i les 21.30h de la nit. A més, cada taula podrà tenir un màxim de quatre persones, a no ser que siguin convivents de la mateixa bombolla, i amb una separació de dos metres entre les taules. A la zona de les terrasses l'aforament serà del 100% complint les mesures i l'interior serà del 30% d'aforament. Així s'ha acordat pel comitè del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). 

D'aquesta manera, per poder saber realment què pensen els propietaris d'aquest sector, ens hem posat en conctacte amb en David Vàzquez, el president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental i l'Eugenio i la Consu, propietaris del restuarant El Fogón, a Granollers. Primerament, és cert que aquestes mesures potser han arribat una mica tard, tal i com diu l'Eugenio. "No hem tingut ajuda de cap de les maneres durant aquests 7 mesos que hem estat tancats", afegeix. 

No obstant, i encara que hagin sigut mesos molt durs, en David Vàzquez ho ha volgut celebrar ja que fins i tot, les mesures han sigut més laxes del que s'esperaven. "Estem a l'espera d'aquests quinze dies a veure si podrem passar a la següent fase", esmenta. "Estem contents per l'horari i per poder obrir els interiors, ja que ara amb la climatologia les terrasses no acompanyen", afegeix en David. És cert que aquestes mesures per a un bar més petit on té un aforament de 45 persones, aquestes restriccions no acaben de ser del tot positives. I més encara quan a la terrassa només es poden posar 3 taules, "no ens compensa" ens comenta la Consu del restaurant El Fogón.

Seguidament, i tal i com ens comenta en David, encara es pot recuperar una part del que queda del Nadal, però sobretot el que necessiten els bars i restaurants ara mateix és a la gent, a la seva clientela. "Necessitem que la gent es retrobi amb els restaurants, complint les mesures sobretot. Necessitem que la gent vingui amb reserves per així poder repartir entre tothom l'horari del menjar", expressa en David. 

Finalment, a partir de dilluns es podrà tornar a anar als bars i restaurants, ja sigui tant a la terrassa com a l'interior. És el moment que a gent es torni a trobar amb aquest sector i així ajudar-nos entre tots. 

 

 

 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès