Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Sindicat de Llogaters arriba a un acord amb el fons voltor Medasil sobre els pisos de Sant Jordi Parc de Rubi

8 Octubre 2019 Redacció: ACN - Norma Vidal


S'han renovat els contractes per set anys amb pujades del preu d'entre el 0 i l'11%

Després d'un any de lluita, els veïns i veïnes dels blocs de protecció oficial de Sant Jordi Parc de Rubí (Vallès Occidental), han aconseguit aturar l'increment abusiu del preu del lloguer que volia imposar Mediasil Desarrollos. El Sindicat de Llogaters ha arribat a un acord amb aquest fons voltor perquè les pujades siguin d'entre el 0 i l'11%, lluny del 50% que Mediasil plantejava inicialment. A més, els nous contractes que se signaran seran de set anys. El grup també s'ha compromès a no pujar per sobre de l'IPC anual les parts no regulades de la protecció oficial, com garatges, trasters i la comunitat de veïns. També ha promès reunir-se una vegada l'any amb la comissió de veïns i veïnes per assegurar que es compleixen les condicions.

El conflicte va iniciar-se fa un any quan una part de les famílies que viuen a les finques de Sant Jordi Parc - un total de catorze - van començar a rebre burofax que plantejaven pujades del preu del lloguer de fins el 50%. Com a conseqüència els afectats van organitzar-se i van contactar amb el Sindicat de Llogaters que afirma que la unió dels veïns i veïnes ha estat clau per poder arribar a un acord col·lectiu. "El balanç és molt positiu i mostra que la lluita serveix, especialment gràcies a la unitat de les famílies", ha comentat Carlos Ávila, portaveu del Sindicat de Llogaters de Rubí que ha reconegut que fa un any molts dels afectats veien "impossible" que la situació pogués resoldre's. Després d'arribar a aquest acord, Medasil ha retirat totes les demandes de finalització de contracte. Les finques de Sant Jordi Parc les van construir entre el 2008 i el 2009 la promotora La Llave de Oro gràcies a un conveni amb la Generalitat. Anys més tard aquests habitatges van vendre a preus taxats a Promociones Lladero. Des d'aleshores estan gestionades per Medasil Desarrollo. Als tres edificis que conformen aquest sector hi viuen 90 famílies.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

rubí

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès