Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El projecte valorat en 500.000 € del Consell Comarcal per l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

4 Novembre 2019 Redacció: puntvalles.com

Població: Sant Antoni de VilamajorL’Oficina Tècnica de Medi Ambient i Territori presta servei a 13 ajuntaments de la comarca

L’Oficina Tècnica del Consell Comarcal ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor el projecte per construir una passarel·la de vianants i ciclistes sobre la riera de Vilamajor i la urbanització del carrer Ramon Berenguer IV entre la Ronda de la Riera i el carrer Barcelona.

La finalitat de l’actuació és millorar la qualitat urbana i la mobilitat de la zona, tenint en compte que es tracta d’una àrea que inclou equipaments de l’escola Joan Casas i la piscina municipal, i també es troba al costat d’una altra àrea urbanitzada recentment.

 

Actualment el carrer Ramon Berenguer IV queda tallat i no té continuïtat a banda i banda de la riera de Vilamajor, i pel marge esquerre, el carrer es troba sense urbanitzar entre el carrer Barcelona i la mateixa riera.

 

Prèviament s’ha elaborat un estudi hidràulic que garanteixi la seguretat en cas d’avingudes fluvials, donat que la zona afecta la riera de Vilamajor i requereix l’autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua.

 

Concretament, el projecte consisteix en la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes, de tres metres d’ample i una longitud aproximada de 18 metres, que creua la riera de Vilamajor a l’alçada del carrer Ramon Berenguer IV. El dimensionament i encaix d’aquesta passarel·la s’ha fet respectant els resultats de l’estudi hidràulic. La passarel·la s’ha dissenyat amb una estructura de perfils metàl·lics d’acer patinable i amb un paviment de formigó raspallat per prevenir relliscades a l’hivern, amb la humitat i el fred. En la intersecció dels carrers Ramon Berenguer IV i la Ronda de la Riera, s’ha dissenyat un paviment a un sol nivell per tal de facilitar l’entrada i sortida a la passarel·la dels vianants i ciclistes.

 

Per altra banda, el projecte preveu la urbanització del carrer Ramon Berenguer IV en el tram comprès entre el carrer Barcelona i el marge esquerre de la riera de Vilamajor, que comprèn un tram d’uns 850 m2. El carrer disposarà de voreres de dos metres d'amplada amb panot a banda i banda i una calçada de sis metres d'amplada de paviment asfàltic. El carrer es dotarà amb tots els serveis d’enllumenat, abastament d’aigua, sanejament i telecomunicacions, i aprofitant l’actuació, es soterrarà la línia elèctrica.

 

Finalment, el projecte també preveu la millora de la ribera dreta de la riera de Vilamajor entorn de la nova passarel·la, amb la plantació de nou arbrat i elements de mobiliari urbà.

El projecte té un pressupost de 547.555,77€ i un termini d’execució de sis mesos.

Servei de l’Oficina a 13 ajuntaments de la comarca

 

Aquest ha estat un encàrrec de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor a l’Oficina Tècnica de Medi Ambient i Territori del Consell Comarcal.

L’Oficina presta actualment servei a 13 ajuntaments de la comarca. La seva missió és optimitzar la xarxa comarcal de prestació de serveis especialitzats i de qualitat en l’àmbit de medi ambient i territori amb criteris d’eficiència i eficàcia.

Els serveis que es presta són:

o Estudis de programació, memòries, projectes, coordinació de seguretat i salut i direcció d’obres municipals en d’equipaments, via pública i serveis públics

o Expedients de contractació, de gestió, manteniment i millora de serveis municipals

o Autoprotecció

o Avaluació ambiental estratègica de plans i programes

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant antoni de vilamajor

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès