Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El projecte valorat en 500.000 € del Consell Comarcal per l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

4 Novembre 2019 Redacció: puntvalles.comL’Oficina Tècnica de Medi Ambient i Territori presta servei a 13 ajuntaments de la comarca

L’Oficina Tècnica del Consell Comarcal ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor el projecte per construir una passarel·la de vianants i ciclistes sobre la riera de Vilamajor i la urbanització del carrer Ramon Berenguer IV entre la Ronda de la Riera i el carrer Barcelona.

La finalitat de l’actuació és millorar la qualitat urbana i la mobilitat de la zona, tenint en compte que es tracta d’una àrea que inclou equipaments de l’escola Joan Casas i la piscina municipal, i també es troba al costat d’una altra àrea urbanitzada recentment.

 

Actualment el carrer Ramon Berenguer IV queda tallat i no té continuïtat a banda i banda de la riera de Vilamajor, i pel marge esquerre, el carrer es troba sense urbanitzar entre el carrer Barcelona i la mateixa riera.

 

Prèviament s’ha elaborat un estudi hidràulic que garanteixi la seguretat en cas d’avingudes fluvials, donat que la zona afecta la riera de Vilamajor i requereix l’autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua.

 

Concretament, el projecte consisteix en la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes, de tres metres d’ample i una longitud aproximada de 18 metres, que creua la riera de Vilamajor a l’alçada del carrer Ramon Berenguer IV. El dimensionament i encaix d’aquesta passarel·la s’ha fet respectant els resultats de l’estudi hidràulic. La passarel·la s’ha dissenyat amb una estructura de perfils metàl·lics d’acer patinable i amb un paviment de formigó raspallat per prevenir relliscades a l’hivern, amb la humitat i el fred. En la intersecció dels carrers Ramon Berenguer IV i la Ronda de la Riera, s’ha dissenyat un paviment a un sol nivell per tal de facilitar l’entrada i sortida a la passarel·la dels vianants i ciclistes.

 

Per altra banda, el projecte preveu la urbanització del carrer Ramon Berenguer IV en el tram comprès entre el carrer Barcelona i el marge esquerre de la riera de Vilamajor, que comprèn un tram d’uns 850 m2. El carrer disposarà de voreres de dos metres d'amplada amb panot a banda i banda i una calçada de sis metres d'amplada de paviment asfàltic. El carrer es dotarà amb tots els serveis d’enllumenat, abastament d’aigua, sanejament i telecomunicacions, i aprofitant l’actuació, es soterrarà la línia elèctrica.

 

Finalment, el projecte també preveu la millora de la ribera dreta de la riera de Vilamajor entorn de la nova passarel·la, amb la plantació de nou arbrat i elements de mobiliari urbà.

El projecte té un pressupost de 547.555,77€ i un termini d’execució de sis mesos.

Servei de l’Oficina a 13 ajuntaments de la comarca

 

Aquest ha estat un encàrrec de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor a l’Oficina Tècnica de Medi Ambient i Territori del Consell Comarcal.

L’Oficina presta actualment servei a 13 ajuntaments de la comarca. La seva missió és optimitzar la xarxa comarcal de prestació de serveis especialitzats i de qualitat en l’àmbit de medi ambient i territori amb criteris d’eficiència i eficàcia.

Els serveis que es presta són:

o Estudis de programació, memòries, projectes, coordinació de seguretat i salut i direcció d’obres municipals en d’equipaments, via pública i serveis públics

o Expedients de contractació, de gestió, manteniment i millora de serveis municipals

o Autoprotecció

o Avaluació ambiental estratègica de plans i programes

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant antoni de vilamajor

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès